Anna

    Om man har ett meritgivande ämne som utökad kurs, byts det då ut automatiskt? 

    Edit: Svar, ja. Jag missade att man kunde se vilket meritvärde man får i sin urvalsgrupp på antagning.se. Jag sökte flera utbildningar och betyget ändrades beroende på om meriten från min utökade kurs krävdes eller inte. 

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Om du i ditt examensbevis har U-kurser som ger meritpoäng då räknas även betygen i de kurser (alltså i kurser som ger meritpoäng även om kurserna är "utökade"), in i ditt meritvärde. Vilka kurser som ger meritpoäng kan ändras, beroende av vilken särskild behörighet som krävs för just den högskoleutbildning- t.ex juristprogrammet kräver inte matte för särskild behörighet, då ger redan kursen matematik 2 meritpoäng, men om man med samma betyg söker till läkarprogrammet då ger matte 5 och matte specialisering meritpoäng (för att matte4 krävs för särskild behörighet till läkarprogrammet). Alltså vid ansökan, med exakt samma betyg, men till utbildningar som har olika krav på särskild behörighet kan man få olika höga meritvärden (vilket beror på att man får olika antal meritpoäng inräknade). Meritvärde är det antagning.se som räknar fram. Man kan givetvis själv räkna också men de uträkningar som sökande gör eller någon annan gör som inte jobbar på antagning.se tas inte hänsyn till.
    Om du med din fråga avser någonting annat än det som jag svarade på (ovan) var god återkom.
    Hälsningar
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'extra stöd' (2 st.)

    • Kicki

      Vilken skola i Nacka (m omnejd) vid ADHD och svår dyslexi?

      Vilka gymnasieskolor i Nacka med omnejd är bra eller mindre bra om ungdomen har ADHD och svår dyslexi (skapar ångest och depression) och där skolan således är väldigt väldigt tuff att klara av? FÖRSTÅELSE, anpassningar och mycket extra stöd är av yttersta vikt! Betygen är inte så höga så där...

      SYV-besökare: : Hej Kicki!om eleven behöver gå på en NPF-anpassad utbildning, så är det bäst för eleven att göra det. I en "vanlig gymnasieskola" är det stora klasser och eleverna förväntas ta mycket eget ansvar och klara mycket själva.
    • Mats

      Personlig assistent på gymnasiet?

      Om en elev behöver en personlig assistent i grundskolan finns det då möjlighet att han får det även på gymnasiet?

      Milla : : Hej Mats! Det är ingen fråga som en Studie- och yrkesvägledare kan svara på. Biståndsbedömare på Socialtjänsten eller andra personer som är anställda för att just göra sådana bedömningar - får fatta beslut. Jag hoppas att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga