Emma
    Hej!

    På vilket sätt påverkar det en individ om denne inte klarar idrotten i grundskolan, alltså om man får ett F? Vilka konsekvenser kan det få på skolgången, betygen och ev. gymnasiet? Kan man fortfarande ta en grundskoleexamen och fortsätta till gymnasiet som vanligt?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Emma,
    på alla nationella svenska gymnasieprogram är kursen Idrott och hälsa 1 Obligatorisk kurs (alltså, om eleven kommer in på ett nationellt program - högskoleförberedande eller yrkesprogram - så kommer hen att ha lektioner i idrott, då kursen är Obligatorisk). Med det sagt, så är det inte alls omöjligt att med F i Idrott och hälsa 1 från gymnasiet uppnå kraven för Examensbevis >> och sedan även komma in på en universitetsutbildning.
    Med F i idrott i Slutbetyget från grundskolan kan man komma in på vilket gymnasieprogram som helst (om man för övrigt uppfyller kraven samt lyckas konkurrera in sig på en plats). Har man E betyg i ett ämne från grundkolan (jämfört med F) så har man + 10 betygspoäng; det är alltså lättare att komma in på den gymnasial utbildning man vill komma in på, om man har högre betyg.

    Har man få godkända betyg i sitt Slutbetyg från Grundskolan, kanske antal godkända betyg ej i så fall räcker till att bli >> Behörig till nationella svenska gymnasieprogram (och till IB-programmet), men om man har alla godkända betyg och endast F i idrott på grundskolan, då är det "ingen fara" på så sätt att man är behörig till gymnasiet, men sedan gäller det ju också Konkurrera (med framgång) om utbildningsplats: och ju fler och högre betyg, desto bättre - för att komma in på just det gymnasieprogram som man vill komma in på.

    Frågor och svar taggade med 'EU-jobb' (2 st.)

    • Nora

      Jobba utomlands med juristexamen?

      Hej, jag tänkte söka till Juristprogrammet till hösten då det är det jag känner skulle passa mig bäst. En sak som dock gör mig osäker på valet är att jag vill kunna jobba utomlands i framtiden, om jag någon gång skulle vilja...

      Julia: : Hej Nora. Lagar skiljer sig åt i olika länder. Och för att i ett annat land arbeta med juridiska frågor (alltså inte i det landet där man gick den juridiska utbildningen) är ingen... Läs hela svaret
    • Rebecca

      Kan man jobba som samhällsplanerare på EU?

      Jag funderar på att utbilda mig till samhällsplanerare efter gymnasiet. Och nu när vi var i Bryssel med skolan så tyckte jag att det verkade spännande att jobba på EU (alltså Europeiska Unionen). Kan man jobba där som samhällsplanerare?

      Milla : : Hej Rebecca,det vi vet om yrket Samhällsplanerare, berättar vi om i yrkespresentationen Samhällsplanerare. du kan också kika på fler yrken, ex. Internationell samordnare, Europavetare och... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga