Åsa 20 år
  Vad händer och vilka framtida konsekvenser får det om jag väljer att sluta läsa spanska ( ht i åttonde klass) och istället välja att läsa extra-engelska?
  Jag kommer troligtvis inte få några höga betyg om jag fortsätter med spanskan och tänker att jag hellre satsar på högre betyg i engelskan. Gör jag något dumt?

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, om du har chans till ett E i spanskan så kan det vara värt att stanna eftersom du då får räkna ihop ditt betygsnitt på sjutton betyg istället för sexton. Men är du övertygad om att du kommer få F i spanskan och F i engelska om du inte väljer extra engelska så ska du naturligtvis satsa på engelskan eftersom den är ett krav för att bli antagen till gymnasiet, det är det som extraengelskan är till för. /Lena, Syv

  Frågor och svar taggade med 'vägledare på lärosäte' (1 st.)

  • Taleb 20 år

   Kemi kandidat/Fysik kandidat?

   Hej jag har en kompis som ska börja i kemi kandidat i höst och undrar om han kan ändra till fysik kandidat om det går? Isåfall hur? Tack för svar.

   Anna SYV: Hej, din kompis bör se om det finns "restplatser" på fysik kandidat; om det finns och hen är behörig, kan hen komma in på den utbildningen; om det inte finns någon ledig plats, bör hen... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga