På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

  Liv år

  Hej! Jag heter Liv och är 15 år gammal och jag skulle vilja lära mig koreanska. Jag har kollat överallt om det finns som individuellt val på någon skola i Göteborg men ack. Så mitt enda hopp är Språkcentrum. Finns det någon möjlighet att lära sig koreanska på en skola i göteborg med hjälp av Språkcentrum? Efter skoltid kanske?

  • Liv Förlåt, självklart är det på en GYMNASIEskola jag menar. Jag ska välja i vår!
  • Liselotte Har du koreanska som modersmål eller vill du läsa som Moderna språk? Kan du någon koreanska nu eller söker du efter nybörjarkurs?

  3 Svar

  Peter SYV SYV på GymnasieGuiden

  Hej Liv, den uppgift som vi på Fråga syv har är att endast Cybergymnasiet i Stockholm>>> erbjuder läsa koreanska.

  Vi eller du själv kan givetvis fråga på Språkcentrum i Göteborg om någon möjlighet finns till att läsa koreanska. Vi får ju inte ngt. annat svar än du själv får från Språkcentrum i Göteborg, så fråga gärna - så får du svar från dem.

  Mitt tips skulle vara att du kikar på andra möjligheter, utanför skolan - t.ex på studieförbund. Allmän info om studieförgund (en sammanfattning med länkar) finns bl a på www.framtid.se/information/studieforbund

  Jag ska också samråda med kollegorna och om vi kommer på var man som gymnasieelev kan lära sig koreanska, hör vi av oss.
  GOTT NYTT ÅR!
  Hälsningar i massor

  Peter SYV

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden

  Hej Liv,

  det kan bli svårt att hitta var du på gymnasiet kan läsa koreanska. Om du har det språket som ditt modersmål, kan möjligheterna vara större... men om du idag inte kan någon koreanska och inte har det som modersmål, då kan det vara så att det är endast på ett Studieförbund eller genom självstudier och/eller genom studier med privat lärare, där du måste betala för lektionerna - som du kan få undervisning.
  Jag kan rekommendera Folkuniversitetet - kika på info här>>>. 12 tillfällen under våren /2 timmar åt gången/ kostar 2100 kr. Priset är alltså 87kr50 öre per timme. 
  Att hitta var man kan få lärarledd undervisning i ovanliga språk gratis kan bli svårt (kanske t o m helt omöjligt). 
  Om du hittar på egen hand var du kan läsa koreanska - var god hör av dig. Vi vill också veta det!
  Vänligen och Gott nytt år!

  L. :)

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Liv och God fortsättning!
  Enligt våra uppgifter finns "organiserad" (dvs med lärarledda lektioner) och gratis undervisning i koreanska endast i Stockholm - på en gymnasieskola och på Stockholms Universitet>>. På Stockholms Universitet tas nya studenter in till höstterminen och det är ingen stor konkurrens om studieplatser, men du måste ha Grundläggande behörighet, dvs först avklara gymnasiet och få ut ditt Examensbevis.

  Var du på gymnasiet skulle kunna läsa koreanska (i Göteborg) känner jag inte till. Vi gör efterfrågningar men det kanske inte kommer att leda till ett positivt resultat. Det är kanske så att du antingen måste hitta ekonomiska medel att anmäla dig till undervisning, ex. på Folkuniversitetet, som kostar pengar eller vänta tills efter gymnasiet och söka till Institutionen för Asien, Mellanöstern och Turkietstudier påStockholms universitet.

   

  Skickar också några länkar till sidor där du förhoppningsvis hittar intressant för dig information:

   

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga