Emilia

    Hej! Jag har haft det lite jobbigt med betygen under gymnasiet. Är naturligt bra på språk och SO-ämnena samt biologi(speciellt människokroppen), däremot går det inte så bra i resterande ämnen då jag har svårt att lära mig saker som inte intresserar mig. Jag är dock väldigt intresserad av hur människokroppen fungerar osv och skulle gärna läsa till kirurg. Tror tyvärr inte att jag kommer in på betygen dock vet jag att man kan komma in via HP. Frågan är väl egentligen om man "borde" gå läkarprogrammet om man har dåliga betyg men intresset finns. Vad borde man verkligen kunna/ha bra betyg i om man vill gå läkarlinjen? Som sagt är mina svagheter matte, fysik och kemi. MVH Emilia

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej, att man kan komma in på läkarprogrammet via HP är sant men man måste ändå vara behörig, alltså ha grundläggande behörighet + godkända betyg i fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matematik 4. Resultatet på högskoleprovet måste också vara mycket högt, för att annars kommer man inte in på läkarprogrammet. Gör högskoleprovet och jämför ditt resultat med det som brukar ge plats på läkarprogrammet.
    Finns också andra yrken, som är "liknande" - i alla fall på ngt sätt "liknande" Läkare: se till ex. info om yrken Apotekare, Biomedicinare, Specialistsjuksköterska, Barnmorska.

    • : Okej tack så mycket!
    • Anna : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'ide och lärdomshistoria' (1 st.)

    • Anna

      jobb efter europaprogrammet?

      Hej Jag blev antagen vid första urvalet till Europaprogrammet med inriktning ide och lärdomshistoria vid Göteborg universitet, kände mig väldigt glad men blev lite orolig för vad man kan jobba efter? och om man kan hitta ett jobb efter den utbildningen?. Vad kan den inriktningen ge för jobb?

      Daniel: : Hejsan, fick nu svar från Statsvetenskapliga institutionen/Department of Political Sciencevid Göteborgs universitet/University of Gothenburg; var god läs det nedan:       ... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga