Tobias

    Hej! Jag har 60hp i historia och ska gå ytterligare 30hp i historia nu under våren. Jag har även 90hp i statsvetenskap sedan innan. Jag undrar därför vad mer som krävs för att jag ska kunna ta ut en lärarlegitimation i SO åk 7-9 i framtiden, om det ens är möjligt utan att plugga hela programmet?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Tobias,
    du behöver komma in på KPU, kompletterande pedagogisk utbildning, som är ett program på 90 hp (tre terminer om man läser på heltid). Kontakta studievägledare på de lärosäten där du vill läsa KPU för mer information. Saken är den att i grunden för lärarlegitimation ligger, som regel, Lärarexamen. Och lärarexamen får man antingen i slutet av ett av lärarprogrammen, t.ex Ämneslärarprogrammet mot arbete i grundskolans senare år med behörighet i historia och svenska, eller historia och samhällskunskap, eller så får man lärarexamen i slutet av KPU.
    Ett annat sätt för dig att, på sikt, kunna försöka få lärarlegitimation, är att du söker jobb som obehörig lärare, jobbar några år och sedan försöker komma in på något projekt, som t.ex VAL (vidareutbildning av lärare).

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga