Sara

    Hej. Jag har läst historia 1b och fått godkänt i det i min förra skola. Men nu kommer min skola läsa historia nu i 2an istället, och jag undrar då om jag får läsa historia 1b en gång till även fast jag är godkänd i det ämnet från min förra skola?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Sara,
    som gymnasieelev har du rätt att läsa på heltid; detta bland annat för att inte förlora rätten till studiehjälpen från CSN.
    Om din skola kan ge dig en annan kurs att läsa på de timmar som din klass ska läsa Historia 1b - kanske är det en bra lösning. Om din skola inte kan ge dig en annan kurs - så kanske är en bättre lösning att du läser om his 1b. Det är i den situationen som du beskriver inte förbjudet att läsa om en kurs, men du behöver inte heller göra det (om du redan har betyget) - men frågan är då: vill du behålla studiebidraget från CSN? I så fall behöver du läsa på heltid och det blir deltid om du inte läser en kurs som din klass läser och ej läser ngn annan kurs i stället.
    Prata med SYV på din skola och lycka till!
    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga