Josef
  Hej!

  Jag ska söka högskola till hösten och kommer förmodligen gå någon form av ekonomi, antigen civil eller bara en vanlig kandidat. Men jag vill även plugga lite programmering och tänker därför söka några enstaka programeringskurser på distans som går på deltid hos ett annat universitet. Går det att göra så? Kan iofs tänka mig att en del kurstillfällen kommer att krocka då det är två helt enskilda skolor och så läser jag olika kurser som inte är synkade med varandra. Men är det genomförbart? Kan tänka att jag inte är den första som går i dessa tankar men jag hittade tyvärr inget bra svar, så hoppas ni kan hjälpa mig lite på traven.

  Tack på förhand!

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Josef,

  Antagning.se kan ta in till max 45 högskolepoäng per termin, det är 150% av studietakt. "Normal" studietakt är 30 hp per termin, som är heltid, 100% studietakt.

  Du kan, alltså, bli antagen till en utbildning på heltid och en annan utbildning på max halvtid.

  Att förläsningar krockar är givetvis inte bra. Ännu värre om de obligatoriska seminarier eller tentor kommer att "krocka". Hur scheman för de två utbildningar ska ligga till - går det tyvärr inte få veta på förhand. Du får chansa i så fall - och går det inte att läsa båda två samtidigt, kan du i värsta fall hoppa av en av dem, tänker jag.

  Tänk på att inte överanstränga dig. Hälsan är viktigare än några extra högskolepoäng. Jag förstår att du vill kunna mer och det är jättebra, men tänk även på att du ska ha tid för rekreatiion, det är också mycket bra att ha tid och ork för en Hobby>> ... Det är också många ggr bättre att ta ett extrajobb>> vid sidan av studier i stället för ännu mer studier: man tjänar pengar och skaffar sig arbetslivserfarenhet, samt att det är lätt att tacka Ja eller Nej när man har "timanställning vid behov".

  Bästa hälsningar

  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga