donja

    Hej! Jag läser ämneslärarutbildningen med inriktning mot grundskolan åk 7-9 på helfart. Jag har samhällskunskap som mitt första ämne och just nu läser jag mitt andra ämne som är historia. Jag har dock funderingar kring att lägga till ett tredje ämen vid sidan av mina pågående studier, jag tänker mig att jag kanske kan läsa till religion på distans. Är det möjligt? Isåfall hur går jag tillväga?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Donja,

    jag vill råda dig att prata med studievägledare på din institution.
    ang. läsa på "distans" - så är det viktigt att tänka på att det finns många utbildningar som är på "distans med obligatoriska träffar". Kanske kvällskurserna kan bli av intresse för dig?
    Som "allmän studie- och yrkesvägledare" (inte expert på just lärarutbildningar) så tror jag att det är Minst 45 högskolepoäng (men möjligt är också att det är 60 hp) inom religionskunskap du ska skaffa dig - om du vill bli behörig att undervisa i Religionskunskap på grundskolenivå.

    ang. kurser på distans
    titta t.ex på de här distanskurser: du.se/sv/Utbildning/kurser/kurs/?code=RK1069
    miun.se/utbildning/kurser/sprak-litteratur-historia-och-religion/religionsvetenskap/religionsvetenskap-gr-a-30-hp -
    och
    umu.se/utbildning/kurser/religionsvetenskap-grundkurs

    men kontakta studievägledare på lärarhögskolan för att få svar om det är rätt kurs att börja med i fall du på sikt vill bli behörig lärare även i Religionskunskap.

    Frågor och svar taggade med '#yrke' (2 st.)

    • Jossan

      Kan jag bli flygledare?

      Hej! Jag kommer snart att utreda mig för ADHD och undrar om jag kan bli flygledare efter att jag (troligen) fått diagnosen.

      Anna: : Hej Josefin!Det vi vet om yrket Flygledare berättar vi på framtid.se/yrke/flygledareVad gäller diagnoser, så kan det handla om grad, omfattning och medicinsk prognos. Det finns förhoppningsvis medicinering... Läs hela svaret
    • Alice

      Vilken utbildning krävs?

      Hej! Jag skulle vilja jobba med kriminellas beteende och brott och liknande men vet inte riktigt vilken utbildning som krävs. Jag vill dock inte jobba med utredningen av brott som t.ex. en kriminolog gör, utan mer åt det psykologiska hållet. Jag har hört talas om begreppet...

      Anna: : Hej Alice, kika gärna på yrke/psykolog >>. Exempel på specialiseringar som en psykolog kan ha är bIand annat: relationspsykolog, parpsykolog, skoIpsykolog, stresspsykoIog, sportpsykolog... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga