Hanna 26 år
  Hejsan, jag har fått en heltidsanställning som löper till mars, men funderar på att börja plugga till våren. Just nu pluggar jag Marknad och organisation på distans och undrar om jag kan läsa första terminen på företagsekonomi på distans? Det skulle i så fall vara mot Stockholms universitet alternativt Handelshögskolan. Går det att göra?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  Hej Hanna,
  distansutbildning i Företagsekonomi finns på Umeå universitet, se mer på http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/kurs/?code=2FE182

  På Högskolan i Väst, http://www.hv.se/sv/utbildning/kurser?course=11881&event=16617
  Linnéuniversitetet har också utbildning i Företagsekonomi på distans http://lnu.se/utbildning/kurser/1FE925#semester_20151
  Blekinge högskola http://edu.bth.se/utbildning/utb_kurspaket.asp?PaketAnmKod=KP995&PaketStarttermin=20151

  Jag kunde inte hitta någon utbildning i Företagsekonomi på Distans mot Stockholms universitet alternativt handelshögskolan.
  Se på länken http://jamforutbildning.studera.nu/sok-jamfor/omrade/foretagsekonomi-173?distans=1&sida=3 - där finns det en lista på distansutbildningar i Företagsekonomi.

  Alla högskoleutbildningar i Sverige hittar du på www.studera.nu.


  Om du menar att du önskar läsa en "vanlig" utbildning men på distans, så blir det svårt. Om inte utbildning erbjuds på distans, tror jag inte att högskola/Universitet kan anpassa den för att läsas på distans, men du kan alltid fråga på den skolan som står för utbildningen. Anledning till varför det är svårt för skolan att ordna distansstudier är att det kräver mycket extra arbete för skolans personal: lärare, administratörer m.fl. - det kostar mycket i tid och pengar, men du kan, som sagt, alltid fråga. Min erfarenhet är dock att "vanlig" undervisning inte kan läsas på distans.

  Bästa hälsningar & lycka till!
  Liselotte SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga