angelina
    Hej!
    Jag undrar om det är möljigt att söka till tekniskt basår eller läsa naturvetenskpaligt basår fysik 2 igen om man har läst naturvetenskapligt basår matematik 4, biologi 2 och kemi 2 och blivit godkänd förutom på fysiken. Sen undrar jag om det är möjligt, hamnar man då i urvalsgrupp 1 eller 2?
    • Julia : angående urvalsgrupper BI, direktgruppen och BII, kompletteringsgruppen... Om det är så att du efter gymnasiet redan har Kompletterat, genom att läsa på ett basår, så kommer du ändå att prövas i BII, kompletteringsgruppen, oavsett ännu fler studier på basåret eller på komvux eller på en folkhögskola... Om du genom endast gymnasiestudier, på ungdomsgymnasiet, inte var behörig, utan behövde komplettera - då är det Kompletteringsgruppen som gäller för dig.

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    hej Anelina,
    om du menar naturvetenskapligt basår på Högskola/Universitet - så är det "förutbildningar" som varje lärosäte bestämmer över själva. Varje höskola/universitet kan bestämma att sluta erbjuda basår /vilket också har hänt... /. Varje lärosäte kan också självmant bestämma vilken särsild behörighet de kräver eller om de tar in sökande som redan har godkända betyg i någon kurs som ingår i basåret - det är, alltså, en fråga till just en specifik högskola eller ett specifikt universitet. Det går inte att ge ett generellt svar som gäller i olika situationer.
    Vänligen
    L.

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'datajobb' (1 st.)

    • Ferdos

      Hur blir man networker/cisco?

      Alltså jag vill läsa networking men är tveksam... Går det bra att läsa data och kommunikation för att jag vill inte gå på Teknikprogrammet, eftersom det är mycket matte där. Alltså, måste man gå på universitet för att jobba som networker? Snälla förklara för mig.

      SYV-besökare: : Hej, Det låter som att du borde satsa på El och energiprogrammet med dator och kommunikation - inriktning.  På IT-gymnasiet i Göteborg >> får du läsa ciscocertifikat och får en... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga