Lotta 47 år
  Vi kommer ev. Flytta till USA för jobb 1-2 år fr o m i höst. Hur påverkar detta mina barns skolgång? En är borta årskurs 7 och 8 och en är borta årskurs 9 och 1:a ring på gymnasiet. Måste de börja där de slutade och gå med 2 år yngre elever?

  1 Svar

  Fråga SYV SYV på Framtidsskolan
  Kolla upp med Skolverket vilka möjligheter dina barn har att gå i svensk skola i USA. Det skulle underlätta när ni kommer tillbaka. Om barnen går i amerikansk skola så finns risk att de måste komplettera ämnen för att bli behöriga till gymnasiet.

  Om dotter/son går på amerikanskt gymnasium så måste hen förmodligen välja om till ettan när ni kommer till Sverige eftersom de inte följer svensk läroplan och kan således inte räkna det året tillgodo. Så här skriver Stockholms Gymnasieantagning om elever med utländskt betyg

  http://www.gyantagningen.se/fragor--svar.html#q=jag-gar-pa-en-utlandskinternationell-skola-och-ska-soka-till-svensk-gymnasieskola-vad-galler-for-mig&p=6

  Kontakta gärna Gymnasieantagningen i ditt län för att kolla upp vad som gäller för just för son/dotter som kommer börja gymnasiet vid hemkomst.

  Möjlighet kan även finnas att plugga på svenskt distansgymnasium http://www.korr.se/

  http://www.varmdodistans.se/

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga