Damla98
    Hej, jag ska börja åk 2 inrikting beteendevetenskap efter sommarlovet och oroar mig väldigt mycket för matematik 2b. Jag har hört att den är jättesvår och jag är inte alls bra på matte. Jag kan inte få mer än ett E och därför är jag rädd att jag inte kommer klara matte 2b. Om jag endast får E nu, är chansen stor att jag får F i matte 2b?

    En fråga till, kan du ge mig tips på hur jag kan förbereda mig inför matte 2b nu under sommarlovet?

    1 Svar

    Hej!

    Det är väldigt svårt för mig att svara på om du kommer att klara matematik 2b. Många upplever att den är svårare än matematik 1 men det beror på att matematik 2 är på en högre nivå.
    Om du är aktiv på lektionerna och förbereder dig så underlättar du det nog för dig själv.
    Har skolan någon form av "mattestuga"? Eller erbjuder kommunen/bibiliotek någon läxhjälp? I så fall kan det vara ett bra tillfälle att ta hjälp därifrån. Det kan också vara bra att få hjälp innan du kommit efter för att alltid vara "på banan".

    Det jag tycker du kan göra om du vill förbereda dig är att läsa igenom gamla matematikböcker för att underhålla matematiken lite.

    Annars så tycker jag inte att du ska oroa dig allt för mycket. Om du är aktiv och förbereder dig så kommer det säkert att gå bra för dig! Prata också med din lärare om din oro, kanske hen kan ge dig några tips!

    Lycka till!
    Vänliga hälsningar
    Melina SYV

    Frågor och svar taggade med 'planering av examensbeviset' (1 st.)

    • Christian

      Vilka ämnen som ger 150 eller 50 poäng?

      Hej! Jag heter Christian och jag pluggar på komvux för att få 2400 poäng, för att kunna sedan ansöka till civilingeniörsprogram. Jag planerar nuförtiden vilka ämnen som jag vill ta. Dessutom vet jag att kurser som fysik 1 teknik 1 ger 150 poäng och kurser som religion 1 eller religion 2 ger 50...

      Liselotte: : Hej Christian, de flesta gymnasiala kurser är á 100 poäng, det är väldigt få som är 150 p. eller 50 p. Jag tycker det bästa är om du gör en ordentlig... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga