Elin
    Hej! som rubriken lyder så undrar jag när ansökningsperioden ligger till yrkeshögskola? Till högskola finns 2 st. på hösten inför vårens utb., och på våren - inför höstens utbildningar men när jag tittar på yrkeshögskoleutbildningar så ser jag många som går att söka "när som" - året om? eller vid lite udda tider. Vad gäller?
    Tack!
    Elin I.
    • : Undrar faktiskt samma sak. Kikar på olika yh och ser att ansökningsperioder ligger "hipp-som happ". :)
    • Anna : Jo, det är faktiskt så att yrkeshögskoleutbildningar kan starta året om, vilken dag som helst, t.ex finns (eller fanns i alla fall förut) start 28 december! :) och ansökningsperioderna kan därför också ligga när som på året - så man får lov att ta och kika på just en yrkeshögskoleutbildning som man är intresserad av - när just den har ansökningsperioder!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan!
    det stämmer att ansökningsperioder till yrkeshögskoleutbildningar kan ligga "när som" under året. Detta beror på flera olika saker: för det första, så kan en start på en yrkeshögskoleutbildning ligga t.ex 27 oktober, 30 november eller 1 december eller t o m 23 december, alltså på rätt så ovanliga datum för utbildningsstarter.
    För det andra, så kan yrkeshögskoleutbildning ta emot ansökningar fram till utbildningsstart eller t o m i några veckor in på utbildningen och det behöver inte betyda att utbildningen är "mindre populär" och därför finns tomma/lediga platser utan det kan mycket väl bero på att MYH, Myndighet för yrkeshögskola, kan besluta om att utöka antal platser på utbildningen och då kan man "helt plötsligt" ta in fler p g a nu finns det fler utbildningsplatser.
    Se gärna några exempel på yh-utbildningar som börja under hösten 2020:
    yh med bl a start i slutet på okt 2020 - eeot/optimering-av-hallbara-energisystem
    yh med start i dec 2020 - utbildning/teknikhogskolan/distributionselektriker
    utbildning/teknikhogskolan/automationsingenjor-robotik

    Frågor och svar taggade med 'två sätt att bli lärare på' (2 st.)

    • Ted

      Gymnasielärare i två ämnen?

      Hej Jag funderar på att studera till lärare i gymnasiet för historia och psykologi. Hur länge studerar man på varje ämne? Vad ingår i ämnena? Var någonstans kan man studera? Läser man historia måste man då läsa religion? Finns det bara heltid?

      Anna: : HEJ TED! Det finns två olika sätt att bli lärare på: 1. söka ämneslärarprogrammet eller 2. läsa tillräckligt antal poäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i och KPU, kompletterande pedagogisk utbildning... Läs hela svaret
    • Tina

      Kan jag dela upp lärarutbildningen och läsa ämnet först?

      Hej, jag har länge varit sugen på att skola om mig och bli ämneslärare (gymnasiet/högstadiet) i svenska (och något mer ämne). Jag är idag utbildad kommunikatör och arbetar heltid som det. Det är förstås ett stort steg att börja studera igen, på en 5-årig utbildning dessutom, och jag undrar vad...

      Anna: : Hej Tina! Det finns två olika sätt att bli behörig lärare på. 1. söka till lärarprogrammet eller 2. läsa tillräcklig antal högskolepoäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga