Lin

  Hej! Jag går sista år på gymnasiet naturvetenskapsprogram, jag har godkända betyg I Matematik 4, Kemi 1, Fysik 1 och Fysik 2 men inte i kemi 2. Kemi 2 är behörighet för det program jag vill söka till på universitet. Kan jag komma in på Naturvetenskapligt basår i Göteborgsuniversitet om jag har F i kemi 2? Är det också garanterat att man få plats efter basåret?

  • Anna :

   Läs gärna info på utbildning.gu.se/basår och kontakta studievägledare på den utbildningen, kontaktuppgifter finns på webbplatsen, länk ovan.

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Lin,
  som jag tolkar info på utbildning.gu.se/basår så borde det inte vara ngt hinder att komma in på basåret pga F i kemi2 och att man (om man med godkända resultat genomgår basåret) får plats på Något av följande program på GU (inte nödvändigtvis på just det programmet som du i första hand vill komma in på): 
   

  Biologi, kandidatprogram

  Biomedicinska analytikerprogrammet

  Datavetenskapligt program

  Fysik, kandidatprogram

  Geovetenskap, kandidatprogram

  Kemi, kandidatprogram

  Marin vetenskap, kandidatprogram

  Matematikprogrammet

  Miljövetenskap med inriktning naturvetenskap, kandidatprogram

  Molekylärbiologi, kandidatprogram

  Receptarieprogrammet/Farmaci

  Sjukhusfysikerprogrammet.

  Men du får gärna kontrollera info genom att ställa frågor till personal som jobbar med det programmet. Basåren är nämligen "Speciella utbildningar"/förutbildningar: varje lärosäte får självt bestämma om basår erbjuds och villkor för antagning och om ev.platsgaranti. Och lärosätet kan också ändra villkor - det som gällde förra terminen kanske inte gäller nästa termin. Alltså, måste vi hänvisa till info på lärosätets egen webbplats + ger råd att vid frågor, ställa dem till personal som jobbar just med den utbildningen.
  Väligen
  ANNA 

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga