Yara
    Hej!
    Jag har i nuläget valt naturprogrammet, men det är mest för att hålla alla dörrar öppna inför framtiden. Jag vill nämligen bli psykolog (just nu) och alla säger olika gällande tillgången till psykologhögskola efter att ha gått natur. Vissa säger att det är bättre att ta samhäll-beteende eftersom att man då har läst psykologi och andra säger att det kvittar eftersom att natur är så pass brett. Men är det så att jag kan ta natur och komma in på psykologhögskola? Eller är det då bättre att ta samhäll-beteende?

    Något mer jag funderade över var om jag kan välja idrottsvalet på det individuella och ändå bli psykolog? Eller behöver jag ämnen som er extra meritpoäng?

    Jag har inga problem med att komma in på någon av linjerna, så allt som egentligen avgör är det ovanstående.

    1 Svar

    Helena SYV
    Hej Yara!
    Både Naturvetenskapsprogrammet och det Samhällsvetenskapliga programmet ger dig direkt behörighet till att läsa till Psykolog på universitet. Det är viktigt att du utgår från dig själv och vilka ämnen som du tycker mest om att läsa, då kommer din gymnasietid att bli bäst och kanske dina betyg då också blir högre. För att läsa till Psykolog krävs att man har goda betyg med sig och ibland kan meritpoängen vara väldigt värdefulla att ha med sig och direkt avgörande för om man kommer in eller ej.
    Helena

    Frågor och svar taggade med 'ekenomi' (1 st.)

    • Samuel

      Osäker på ekenomiska linjen Men valde den?

      Hej, jag är 16 år och har just valt en skola och en linje och det var Ekonomi. Min kompis tog det Humanistiska språket och ska läsa språk på samma skola. Jag hann att fixa E på matte på de sista 6-5 veckorna tror jag något sånnt i 9an. Jag är intresserad av Ekenomi för det låter intressant att...

      Milla : : Hej Samuel! Man kan bli egen företagare efter vilket gymnasieprogram som helst. Man kan bli tolk efter Ekonomiprogrammet och man kan utbilda sig till ekonom efter Humanistiska programmet. Om HU kan du läsa på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga