Yara
    Hej!
    Jag har i nuläget valt naturprogrammet, men det är mest för att hålla alla dörrar öppna inför framtiden. Jag vill nämligen bli psykolog (just nu) och alla säger olika gällande tillgången till psykologhögskola efter att ha gått natur. Vissa säger att det är bättre att ta samhäll-beteende eftersom att man då har läst psykologi och andra säger att det kvittar eftersom att natur är så pass brett. Men är det så att jag kan ta natur och komma in på psykologhögskola? Eller är det då bättre att ta samhäll-beteende?

    Något mer jag funderade över var om jag kan välja idrottsvalet på det individuella och ändå bli psykolog? Eller behöver jag ämnen som er extra meritpoäng?

    Jag har inga problem med att komma in på någon av linjerna, så allt som egentligen avgör är det ovanstående.

    1 Svar

    Helena SYV
    Hej Yara!
    Både Naturvetenskapsprogrammet och det Samhällsvetenskapliga programmet ger dig direkt behörighet till att läsa till Psykolog på universitet. Det är viktigt att du utgår från dig själv och vilka ämnen som du tycker mest om att läsa, då kommer din gymnasietid att bli bäst och kanske dina betyg då också blir högre. För att läsa till Psykolog krävs att man har goda betyg med sig och ibland kan meritpoängen vara väldigt värdefulla att ha med sig och direkt avgörande för om man kommer in eller ej.
    Helena

    Frågor och svar taggade med 'gå om hela gymnasiet' (1 st.)

    • Helen

      Gå om gymnasie ?

      Hej! Jag har redan tagit studenten med godkända betyg men jag är inte nöjd. Jag vet att jag kan mycket bättre. Orsaken till mitt dåliga prestation är för att jag i ettan hade just flyttat hemifrån och jag som person är antisocial så jag hade ett skit år med mycket press. Sedan i andra året så...

      Milla : : Hej Helen! Tråkigt att du hade det jobbigt under en period. Bra att du är studiemotiverad och vill komma vidare! Jag ser att du är 20 år och då är det Komvux eller folkhögskola som du kan läsa på. Du har blivit för gammal för gymnasiet.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga