Emma
    Jag vill plugga till beteendevetare men vet inte om jag ska välja inriktning pedagogik eller psykologi. Det ämnet jag väljer får jag en kandidatexamen i. Vad arbetar man med i de olika inriktningarna? Är det någon av dom som lättare leder till jobb?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Emma!
    Har man som beteendevetare pedagogik som sitt huvudområde kan man t.ex arbeta med "hemmasittare" (ungdomar som inte går i skoIa och inte aktivt söker jobb) och ha sin anstäIIning inom "närvaroteamet" på kommunens Barn- och utbiIdningsförvaItningen. Man kan t.ex ha arbetstiteI som KAA-ansvarig eller ProjektIedare för någon "närvaroförbättrings-" eIIer "trivseI-i-skoIan" projekt. Se även yrkespresentation "Pedagog".
    Andra yrken som en beteendevetare med pedagotisk inriktning kan jobba inom är t.ex: Samhälls- eller kommunvägledare.

    Med en högskoleutbildning i psykologi men utan examen från psykologprogrammet kan man kanske jobba som Psykologisk coach.

    Beteendevetare med vardera inriktning (pedagogik eller psykologi) kan t.ex jobba som Jobbcoach eller Karriärcoach.

    Yrket BETEENDEVETARE är, annars, i Sverige icke-reglerat; alltså finns inga strikta krav på vilken utbildning man ska ha eller vilka arbetstitlar eller arbetsuppgifter man kan förvänta sig efter genomgången utbildning.
    ***

    Frågor och svar taggade med 'folkhögskolelärarexamen' (1 st.)

    • Daniela

      Vägar till att bli lärare?

      Jag har påbörjat statsvetenskap a på universitetet. Har tidigare en yrkesutbildning som multijournalist och är yrkesverksam som detta sedan ett år tillbaka. Med tanke på hur hård branschen är vill jag bredda mina möjligheter till jobb. Därför undrar jag om det finns andra vägar, förutom...

      Liselotte: : Hej Daniela, Folkhögskollärarexamen för lärare inom folkhögskolan ges vid Linköpings universitet. Särskilda förkunskapskrav om akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet finns.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga