2 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Johanna!
  Det är mycket varierande bakgrund som sekreterare och administratörer har. Det finns även exempel när man får jobb med enbart grundskolekompetens.

  Jag tycker därför att du kan börja aktivt söka jobb redan nu.
  Samtidigt är det bra om du söker utbildning.

  Även om utbildning är på distans så är det allt som oftast OBLIGATORISKA TRÄFFAR så du måste kunna åka till skolan några ggr under varje termin. Det kan också vara så att man måste vara på plats för introduktionsvecka på skolan vid utbildningsstart.

  Bestäm till vilka orter du kan åka på träffar, så återkommer jag med förslag på utbildningar.
  Berätta även för oss vad du har för tidigare utbildningsbakgrund - har du gymnasiekompetens? Har du läst på eftergymnasial nivå?
  Berätta så mycket du kan om din utbildningsbakgrund, så blir det lättare för oss att ge dig ett bra svar.

  Hälsningar
  Mikael SYV
  • Johanna Jag förstår att man behöver kunna ta sig till orten även om det är på distans men den "uppoffringen" har jag inget emot. Jag skulle gärna vilja hitta en utbildnign så nära Skara som möjligt t.ex. Skövde, Trollhättan, Göteborg men jag tar gärna emot andra förslag. Det viktigaste för mig är att utbildningen svarar mot behovet av kompetens som efterfrågas.
  • Johanna OCH ja, jag har gymnasiekompetens och har läst på eftergymnasial nivå, dock inte inom detta område.
  • Anna Jag kommer att svara på din fråga och dina kommentarer nu.
  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hejsan!
  Om du vill att din blivande utbildning svarar mot behovet av kompetens som efterfrågas, då är det inom Yrkeshögskola som du i första hand bör leta. Detta pga att just Yrkeshögskola är mest av alla utbildningar orienterad mot arbetsmarknaden.
  En YH utbildning får lov att starta enbart om behov på arbetsmarknaden finns inom just detta område och då är behovet störst just på och nära utbildningsorten men är utbildningen på distans, då är bedömning att behovet är stor även i andra delar av landet.

  Exempel på en YH utbildning som jag hoppas kan intressera dig är
  http://www.yhguiden.se/utbildning/lernia-yrkeshogskola/vardadministratoer-inriktning-verksamhetsutveckling-och-informatik
  den är på halvtid på distans - från Malmö och startar i januari 2016. Det är inte utbildningsadministratör eller rektorssekreterare man blir utan Vårdadministratör.

  Se även http://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/juridisk-assistent-paralegal1 utbildning i Göteborg med start september 2016.

  Distansutbildning till Lönespecialist http://www.yhguiden.se/utbildning/iterum/lonespecialist-distans-ostersund
  Andra YH som kan förhoppningsvis vara av intresse för dig:
  http://www.yhguiden.se/utbildning/iterum/redovisningsekonom-distans-stockholm

  http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-goteborg/kvalitets-och-miljoledare

  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-molnlycke/sakerhetssamordnare

  http://www.yhguiden.se/utbildning/vuxenutbildning-skovde/medicinsk-sekreterare1

  http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-goteborg/konceptutvecklare-besoksnaring-och-smaskaligt-foretagande

  Det finns 75 YH som har beviljade starter till våren 2016 och du hittar alla dem på http://www.yhguiden.se/resultat?Category.id=&Municipality.county=&Education.text=&Education.rate=&Education.studyform=&Education.range=&Education.range%5B%5D=2016-01-01%3A2016-05-30&Education.length=&Education.available_slots=0

  Det finns 163 YH med bestämda starter hösten 2016: http://www.yhguiden.se/resultat?Category.id=&Municipality.county=&Education.text=&Education.rate=&Education.studyform=&Education.range=&Education.range%5B%5D=2016-06-01%3A2016-12-31&Education.length=&Education.available_slots=0

  och (än så länge) 18 st som vi vet kommer att starta våren 2017.

  Det kommer flera YH platser på de befintliga utbildningar och förhoppningsvis även många nya utbildningar - för att regeringen vill satsa på att bygga ut Yrkeshögskola.

  Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig!
  Återkom gärna och berätta hur det går.
  Tveka inte att kontakta oss igen!
  Bästa hälsningar och lycka till!
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga