1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Amanda!
    komvux är Kommunal vuxenutbildningen och varje kommun har mycket att "säga till om" vad man kan läsa på komvux i just den kommunen på gymnasial nivå. Man är hänvisad till den kommunen där man är folkbokförd.

    Men Komvux i alla kommuner måste prioritera personer med "kort tidigare utbildningsbakgrund" så ju mindre utbildning man har sedan innan, desto större chans att man kommer in på komvux-kurser. På komvux söker man till varje kurs separat och får antagningsbesked till varje kurs - om man är ANTAGEN eller OBEHÖRIG eller PLATSBRIST; blir man inte antagen, kan man söka till nästa antagningsomgång - och det kan man hålla på så här i ganska många år, finns ingen garanti på att få läsa alla kurser man önskar läsa eller läsa på heltid.

    Alltså får alla söka till komvux (på gymnasial nivå är det till komvux i den kommunen där man är Folkbokförd) men om man redan har godkänt betyg i samma eller i en motsvarande kurs, är chansen liten att få plats. detta för att man anses redan ha de kunskaper som studier avser att ge... man har ju godkänt betyg ju!
    Vill man höja betyget från godkänt och uppåt - kallas det för "konkurrenskomplettering" och man är mycket lågt prioriterad. Den realistiska vägen är - prövning i så fall. Men det är inte förbjudet att söka till komvux och man kan ha tur och komma in.

    Frågor och svar taggade med 'downs syndrom' (1 st.)

    • Amanda

      Hur går man till väga för att arbeta med personer med Downs syndrom?

      Jag skulle vilja arbeta med personer som har fått diagnosen Downs syndrom. Jag vet att det finns förskolepedagoger som tar särskilt ansvar för de barn som har Downs, exempelvis att de arbetar 50% som förskolepedagog och 50% som assistent. Det finns väl även personliga assistenter som jobbar...

      Lena: : Hejsan, ofta när man jobbar inom t.ex särskolan så är man lärare, speciallärare eller specialpedagog i botten och då med en specialkompetens med inriktning mot utvecklingsstörning. Här är... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga