Oliver
    Om jag väljer efter min gymnasieexamen att plugga upp mina C till A då jag vill studera top universitet inom Sverige eller världen, hur kommer det då funka? blir mina betyg uppdaterade och konkurrerar jag på samma villkor eller blir det hinder att plugga upp betyg?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Oliver, reglerna kan ändras i framtiden, de är inte permanenta, men som det funkar nu så prövas man i BII, kompletteringsgruppen, om man Efter gymnasiet höjde sina betyg (som finns i examensbeviset från gymnasiet). BII-gruppen får färre platser än BI-direktgruppen (per antal sökande) därför är det ofta (inte alltid, men oftast) svårare att komma in i BII-urvalsgruppen när man söker till svenska lärosäten (högskolor-universitet). Hänvisning: antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Platsfordelning-och-urval.

    Hur det funkar utomlands, kan vara olika i olika länder.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'gymmasiet' (2 st.)

    • Nathan

      Meritpoäng för Engelska 7 i komvux?

      Hej, jag undrar om jag skulle kunna läsa Engelska 7 i komvux eftersom jag valt Naturkunskap 2 nu i trean och anser att den är viktig eftersom jag blir behörig till utbildningar jag vill gå på. Får man extra meriten alltså 1 poäng om man läser det på komvux eller tas den extra poängen bort?

      Mikael: : Hej Nathan!Om du läser en kurs som kan räknas in, t.ex Eng7, efter gymnasiet, på komvux och får godkänt betyg i den kursen, kommer du fortsättningsvis även prövas i BII,... Läs hela svaret
    • Julia

      Hur gör jag prövning i latin 1?

      Hej! Jag har gått på Södra Latin och tog studenten 2017. Jag håller på att göra prövningar men jag hittar ingen prövning för latin 1 att anmäla mig till, hur ska jag gå till väga? Iom att jag måste göra prövning i samma ämnen som jag har i min examen ju.

      Anna: : Hej Julia!Kursen "Latin, språk & kultur 1" är en obligatorisk kurs på inriktningen Språk på HU, vilket man kan se i programplanen för HU, och Skolverket säger att prövningar... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga