1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,
    betygssättningen är lärarens kompetensområde, inte SYV-ens. Men om man tänker logiskt, så ligger ju NP, nationella provet i slutet av kursen och omfattar hela kursens innehåll + är det samma svårighetsgrad på det provet för alla elever på de olika skolor i olika städer. Och därför är det inte alls konstigt eller ovanligt att eleven får samma betyg på hela kursen som hen fick på NP.
    Å andra sidan, så behöver inte betyget på kursen alltid vara identiskt med det betyget eleven fick på NP. Jag kan därför inte ge svar ang. vilket betyg du kommer att få i kursen. Du kan prata med din mattelärare och fråga om du skulle göra någon "komplettering" eller på annat sätt påverka vilket betyg du får i kursen.

    Om du går år2 på gymnasiet nu och får F i matte3c, så hinner du göra prövning i den kursen på din skola innan du går ut årskurs 3. Du har rätt att göra prövning i en kurs som du får F i (innan du går år3 på gymnasiet). Tidpunkt för prövningen är det din skola som bestämmer. Eleven får tacka nej och slippa göra prövning men jag tycker att det är bra att utnyttja chansen och göra prövningar om tillfälle ges. I annat fall så kan man efter gymnasiet söka till komvux eller till en folkhögskola om man behöver godkänt betyg i just den kursen.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'partisk åsikt' (1 st.)

    • Esma

      Väl investerad karriär som 36-åring?

      Jag tror jag börjar få grepp om vilka utbildningar jag vill välja att studera på "senare dar" som 36 åring. Jag behöver nu er guidning kring ett klokt val. Jag har mailat respektive syv-vägledare för utbildningarna, men de blir lätt...

      Milla : : Hej,ditt val står mellan att utbilda dig till arbetsterapeut, psykolog eller BMA, biomedicinsk analytikerprogrammet - en av de utbildningarna är betydligt längre (psykologprogrammet är... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga