Anna
    Hej jag undrar om jag kan utbilda mig till psykolog om jag läser Humansistiska programmet ? Om det finns något, vilket ämne behöver jag läsa till?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej Anna,
    Behörighet till Psykologprogrammet är Grundläggande behörighet samt matematik 2 och samhällskunskap 1b.
    Eftersom Matematik 2 inte ingår som en obligatorisk kurs på Humanistiska programmet, är det den kursen som du behöver lägga till.
    Matematik 1b ingår som obligatorisk kurs och Matematik 2b kan du läsa som Programfördjupande kurs eller inom Individuellt val.

    Du BEHÖVER lägga till bara Matematik 2b, men i fall du vill höja konkurrensvärde av dina betyg kan du även välja läsa Engelska 7 samt högre kurser i Matematik /dvs Matte 3 och 4/. Även Moderna språk från steg 3 och högre kurser - kan ge Meritpoäng.
    Du kan läsa om regler kring Meritpoäng på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng-meritkurser-omradeskurser.

    Mvh
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'nivå på betygen' (2 st.)

    • Kevin

      Hur ser Antagningen ut för 2021?

      Hej. Som alla vet har betyg allmänhet ökat 2020. Hur kommer detta år alltså 2021 att se ut? Kommer betyg att öka ytterligare i jämförelse med förra år? Kan beskrivningar och tydlig logik finnas då Du motiverar. Tack

      Liselotte: : Hej Kevin!Vi kan inte se in i framtiden. Vi vet därför inte hur resultatet för året 2021 blir. Många olika faktorer påverkar, samverkar eller motverkar varandra. Att försöka gissa... Läs hela svaret
    • G

      Vilka betyg krävs för att bli pilot?

      Undrar vilka betyg som krävs för att bli antagen till pilotutbildningen, är medveten om att Matte o fysik är ett krav men undrar vilka betyg som är krävande för att bli antagen. T.ex om ett E,D, eller C i matte.

      Julia: : Hej G!För att bli Behörig räcker det med E, godkänt betyg. Sedan gör antagningsgruppen urval ur de sökande. Ofta förekommer antagningsprover, intervjuer och tester. Bra att ha så... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga