Aleksandra

    Hej! Jag har just nu 20,58 i meritvärde och vill komma in på civilingenjörsutbildningen i bioteknik nästa höst, men jag har svårt att tyda antagningsstatistiken. Dessutom finns bara resultat från HT18 ute. Har jag en chans att komma in på tex KTH eller chalmers?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,
    Antagningsstatistik för BIOTEKNIK, CIVILINGENJÖR (Chalmers tekniska högskola) visar att antagningsgräns låg HT-19 på 20.89 för BI, direktgruppen och på 20.94 för BII, kompletteringsgruppen.
    Antagningsstatistik för Civilingenjörsutbildning i bioteknik (Kungl. Tekniska högskolan) visar att antagningsgärns låg vid antagning till HT-19 på 20.16 för BI, direktgruppen och på 19.69 för BII, kompletteringsgruppen.
    Vi får se vart antagningsgränserna "hamnar" i höst, men försök annars höja ditt meritvärde så mycket du kan. Och gör också högskoleprovet om möjlighet kommer att ges.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'eftergymnasial utbildning utomlands' (2 st.)

    • rolle

      kan en biomedicinare jobba som nutritionist?

      jag har planerat ansöka till Bachelor of Biomedical Science and Master of Nutrition and Dietetic Practice programmet via Bond universitet i Australien och min fråga är kan en biomedicinare jobba som nutritionist i Sverige?

      Liselotte: : Hej rolle, det vi vet om yrket Nutritionist i Sverige berättar vi om på Framtid.se/yrke/nutritionist . Nutritionist finns inte bland de yrken som - inom Hälso- och sjukvården - kräver... Läs hela svaret
    • Pär

      Vad ska jag göra?

      Hej! Har cirka 285 poäng. Vill efter gymnasiet bli läkare. Vart kan man studera, hur mycket kostar det? Hört att det kostar en del. Vill helst läsa i Sverige. England är ett annat alternativ. Mvh Pär

      Anna: : Hej Pär! Bra att du vet vad du vill bli när du blir "stor" :). Om yrke Läkare kan du läsa på den här sidan http://www.framtid.se/yrke/lakare I Sverige läser man först 5,5 år på högskola/universitet. Sedan är det minst 18 månader... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga