1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Lina,
    jag känner inte till att det skulle finnas undantag från elevernas rätt att få läsa kurser för grundläggande behörighet. Påståenden om alla gymnasieelevernas (de som läser på de nationella programmen) rätt att få läsa kurser för grundläggande behörighet påpekas på flera ställen på t.ex skolverkets hemsida.
    T.ex se 4-de kapitlet i gymnasieförordningen (bl.a § 23).

    Även på skolverket.se/gymnasiemytologin (på sida nr.13)

    läser man följande:

    Men du får gärna kontakta skolverket och fråga om det eventuellt skulle finnas ngt. skrivet om kombinationen NIU + yrkesprogram (jag tror inte det finns).

    Hänvisningar:
    Bestämmelser om utbildningens omfattning - se bilaga 2 till skollagen (2010:800) och i bilaga 1 till gymnasieförordningen.
    Föreskrifter om vilka ämnen och kurser som ska ingå i respektive program: förordning (2018:1328).

     

    Om du själv hittar ett annat svar eller ett bättre svar på din fråga, vill jag be dig återkomma och berätta det för oss. Vi vill också lära oss mer och är tacksamma för återkoppling och feedback!

    • : Tack för bra svar, det var detta jag också trodde. Ringer till skolverket beroende på vad ledningen säger :) Förhoppningsvis blir det ju inga problem och eleverna får sin behörighet!
    • Anna : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'omyndig ej skolpliktig' (1 st.)

    • Jenny

      Kan man ta igen grundskolan på distans?

      Hej! Min dotter har fyllt 16 år och "gick ut 9:an" våren 2018. Hon har alltså ingen skolplikt och tillhör ingen skola, men hon var hemmasittare hela högstadiet och har inga betyg. Hon började på individuellt alternativ på ESS-gymnasiet i höstas, men slutade nu till våren då verksamheten...

      Julia: : Hej Jenny; det som Emil har skrivit i kommentaren till din fråga stämmer. det är alltså Utbildningsförvaltningen i den kommunen där eleven är skriven/folkbokförd, som man... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga