1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Ing,
    du skriver inte om din fråga handlar om att komma in på gymnasiet, eller om du menar - eftergymnasiala utbildningar, som du vill komma in på - ex. samhällsvet.programmen på högskolor/universitet.

    Vad gäller behörighet till gymnasiet
    Se gärna info på gymnasieguiden.se/informeras/behoerighet-att-soeka-till-gymnasiet-gymnasiebehoerighet - och godkänt betyg i historia från Slutbetyget på grundskolan krävs för att kunna antas till bland annat Samhällsvetenskapsprogrammet (SA); för behörighet till SA krävs det att eleven har godkända betyg i geografi, historia, samhällskunskap och religion samt i minst fem andra valfria ämnen + i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik.

    Samma behörighet gäller för att kunna antas till Ekonomiprogrammet (EK), Humanistiska programmet (HU) eller Samhällsvetenskapsprogrammet (SA). Alltså, om man inte är behörig till SA, är man inte heller behöver till EK och HU.

    Frågor och svar taggade med 'poängsystemet på gymnasiet' (1 st.)

    • wilma

      Poängsystemet på gymnasiet?

      Jag har nyligen börjat gymnasiet och jag förstår inte poängsystemet alls! Det står att jag kan få hundra poäng per ämne. Men beror inte det på vilket betyg jag får? Vad får jag för poäng om jag får; A, F och får jag över huvud taget några poäng för F? Snälla någon förklara detta för mig för jag...

      Anna: : Hej Wilma! 100 poäng per kurs mäter kursens STORLEK. En 100 poängskurs på gymnasiet = ca 100 undervisningstimmar + ca 100 timmar för läxor, grupparbete, självstudier. Man läser, normalt sett, 2500 poäng under 3 år på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga