B.
    Hej!
    Jag undrar vad är de olika avdelningar för sjuksköterskor ?
    Hur mycket poäng behöver man för att komma in på universitet?
    Och hur mycket tjänar en sjuksköterka i en månad ?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Aylin,
    grundutbildningen till Sjuksköterska är 3 år på högskola/universitet, se här http://jamforutbildning.studera.nu/sok-jamfor/omrade/sjukskoterska-198?examen=40
    en lista på 38 utbildningar till sjuksköterska i olika städer.
    Ang.poäng att komma in så är det olika i olika städer och olika om man bara söker på betyg (och här är det skillnad om man har kompletterat på KomVux efter gymnasiet eller ej) eller om man även söker i HP gruppen (de som gjorde HögskoleProvet).
    Ang. löner - så har det varit en kampanj nyss: Sjuksköterskeupproret, då nyutexaminerade sjuksköterskor krävde lön på 24 000/månaden.

    Ang. olika "avdelningar" så tror jag du menar: Barnmorska, Operationssjuksköterska, Ambulanssjuksköterska, Skolsköterska, Distriktssköterska mm. Har jag rätt?
    Efter grundutbildningen på 3 år finns det möjlighet att söka till Specialiseringar - t.ex. bli Barnmorska eller Distriktssköterska.

    Man kan rimligtvis förvänta sig högre lön om man är specialiserat sig och läst minst ett år längre tid på högskola/universitet.

    Jag hoppas jag svarade på dina frågor. I annat fall ber jag dig att återkomma.
    Mvh
    Anna SYV

    Frågor och svar taggade med 'betalning' (2 st.)

    • Maryam

      Kan jag betala för prövning?

      Hej! Jag började i höst gymnasiet, men skolan jag går på erbjuder inte arabiska som moderna språk. Jag frågade rektorn om prövning i arabiska. Men hon sa skolan inte kan betala. Jag undrar om jag själv kan betala eller om jag kan göra det under exempelvis sommarlovet? Så jag hinner göra...

      Anna: : Hej Maryam, det är enligt reglerna så att det Endast i fall en kurs finns i Din IndividueIIa Studieplan som du under din gymnasietid har rätt att göra prövning i den kursen. Om du kan se till att... Läs hela svaret
    • Cecilia

      Frisök = hemkommunen måste betala plats?

      Hej! Min fråga gäller när en elev ansöker till en utbildning i annan kommun, som finns i hemkommunen (ej samverkan). Ingen ansökan behöver göras till hemkommunen för att "få" bli antagen via frisök? Eleven kan inte nekas, eller?

      Milla : : Hej Cecilia! Ja, det är reglerat i Skollagen att i fall det är fråga om NATIONELLA GYMNASIEPROGRAM då måste hemkommunen betala för plats. Däremot om det är en en fråga om Introduktionsprogrammen,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga