Alice
    Jag undrar vad det är för skillnad i kandidat och exempelvis magister examen? Jag vet att kandidat är "lättare" och magister är "svårare" (och kortare/längre), men om man exempelvis skulle gå magister, är det då redan från början på en avancerad nivå? Eller blir det successivt mer avancerat? Kan man först läsa kandidat och sedan magister? Det kanske är det man gör men jag vet inte, jag kan inte så mycket om universitet och högskola osv. :)

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Det som är vanligast - att man läser tre år på ett program och tar ut kandidatexamen. Sedan kan man söka jobb och/eller söka till magisterprogram /ett åriga/ eller till masterprogram (som är två-åriga).

    Studie- och yrkesvägledare
    • : Okej, då förstår jag det lite bättre. Är master ’svårare’ än magister?
    • Anna : Masterprogram är 2-åriga; Magister - 1-åriga. Det är vanligare med masterprogram. Magisterprogram är inte så jättemånga, vanligtvis, men kanske blir de fler i framtiden, ex. kommer magisterprogram som leder till legitimation som "sjukvårdskurator" införas från ht-19 (påbyggnadsutbildning efter socionomprogrammet).

    Frågor och svar taggade med 'arbetsf' (2 st.)

    • Anna

      Kan jag studera Biologi2 och Kemi2?

      Hej, jag går just nu natur och funderar på att välja inriktningen samhälle. Jag kommer välja Kemi2 i tvåan, men undrar ifall jag också kan läsa biologi2 i trean?

      Anna: : Det är inte förbjudet men upp till skola att svara på - om detta blir möjligt just för dig... med tanke på  bli a hur schemat ser ut.
    • Jennifer

      omskola sig till billackerare?

      Jag har tagit studenten från hotell och turism programmet. Men nu känner jag att detta inte var något för mig. Jag hade velat utbilda mig till billackerare istället. Men jag vet inte hur jag ska göra?

      Milla : : Hej Jennifer!Utbildning till billackerare kan förekomma inom Komvux eller som arbetsmarknadsutbildning som man kan gå om man är arbetssökande, inskriven på Arbetsförmedlingen.Vänd dig till... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga