Frida

    Hej! Jag har en fråga angående vad man kan utbilda sig till om man arbetar inom socialt arbete och isåfall vad för typ av utbildning man går om man vill arbeta med socialt arbete. Och menar utbildningar som är utöver socionomprogrammet. Tack på förhand!

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Angelica,
    det finns väldigt många yrken inom Socialt arbete som inte kräver socionomexamen, t.ex Kvinnojoursmedarbetare; Motivationscoach; Motivationspedagog, KAA-ansvarig; Social entreprenör, Kyrkogårdsföreståndare, Begravningsentreprenör; Diakon; Hållbarhetsstrateg.

    Många yrken hör till flera områden samtidigt - t.ex yrke/motivationspedagog och yrke/kaa-ansvarig hör lika mycket till socialt arbete som till pedagogiskt arbete; och social-entreprenor och yrke/social-hallbarhetsstrateg hör lika mycket till socialt arbete som till samhällsvetenskapligt och även ekonomiskt arbete, tycker i alla fall jag.

    Eftersom det finns så många olika yrken som helt eller delvis hör till "Socialt arbete" går det inte att ge ETT svar, utan svaret kring utbildningar beror på Vilket yrke du vill utbilda dig till. Dessvärre är många yrken inom soc.arbete ej reglerade; då blir det upp till varje arbetsgivare att fritt bestämma vem som passar att anställa.

    Du får jättegärna kika många olika yrken på Framtid.se/soc.arb men även på andra yrken på www.framtid.se  - totalt finns det över 2.ooo beskrivningar av yrken på den sajten.

    Frågor och svar taggade med 'lägga till' (2 st.)

    • Lucas

      Vilka behörigheter får jag inom djurvård ?

      Hej, jag undrar vad för behörigheter man får om man går djurvård. På realgymnasiets hemsida står det att det finns ett behörighetspaket (behörighet natur) där man får en viss behörighet till utbildningar inom naturvetenskap och biologi. Vilka behörigheter är det och vilka kurser kan man lägga till?

      Anna: : Hej Lucas,vad Natur-behörighet beträffar, så menar man oftast behörighet till att söka till Naturvet.utb. på universitetet, ex. till Veterinärprogrammet, och då ingår... Läs hela svaret
    • Mika

      Vilka och hur många kurser kan man lägga till?

      Kan man lägga till några ämnen förutom ens gymnasie- och programgemensamma ämnen? Är det då bara i det inidviduella valet man själv kan välja ämnen? Jag vill gå teknikprogrammet, med inriktning info- och mediateknik, men jag skulle välja lägga till Franska, Engelska 7, Modersmål och mer Matte....

      Anna: : Hej Mika! Alla gymnasie- och programgemensamma ämnen + alla kurser inom EN AV INRIKTNINGAR är obligatoriska + programfördjupande kurser + individuellt val + gymnasiearbete är obligatoriskt att läsa. Du vill gå... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga