1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Hanna,
  det vanliga är att när man blir Antagen till ett program på högskola eller universitet, ansöker man om "tillgodoräknande av tidigare utbildning" och då tittar de utbildningsansvariga på vilka kurser som man redan har godkända betyg i och ger svar om man kan hoppa över vissa delar av programmet.
  Att få en förhandsbesked brukar bli mycket svårt; de utbildningsansvariga vill inte lägga tid på att titta på det pga det kommer inte att "hjälpa" om personer sedan inte kommer in på deras program. Dessutom, ändras kursinnehåll i programmen ibland.

  Dessutom kan man få olika svar från olika lärosäten... varje lärosäte har ganska mycket makt över sina egna examina och kan i mångt och mycket göra egna (lokala) bedömningar.

  Vänligen
  Mikael syv

  Frågor och svar taggade med 'tenta av matte 1' (1 st.)

  • Tiffany 17 år

   Kan man tenta av matte 1b och sedan direkt börja matte 2b?

   Jag går min tredje vecka på gymnasiet, vi har haft matte och jag har väldigt lätt för det. Jag funderar på att tenta av matte 1b, kan jag då börja läsa matte 2b när de andra läser matte 1b?

   Milla SYV: Hej Tiffany;det är bra att du har lätt för matten.Det är dock inte elevens rättighet att tenta av en kurs och läsa nästa kurs. Men det kan gå. Frågan... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga