Oliver

    Hej! I gymnasiet gick jag tekniskt linje men tog aldrig då Fysik 2 eller Matematik 4 och tänkte göra dem kurserna nu för att få den extra behörighet som krävs för vissa högskolestudier. Jag undrar vad som gäller om jag får godkänt i dessa kurser men betygen på dessa kurser skulle vara lägre än mina andra betyg. Skulle det dra ner mitt tidigare meritvärde. T.ex om jag får E i betyg och har C i snitt i andra betyg. Skulle dessa två betyg räknas in i meritvärdet även om man skulle söka andra studier som inte kräver dessa två kurser i behörighet och dra ner meriten då? Tacksam för svar!

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Oliver, 
    om du har examensbevis i vilket det inte ingår fysik 2 och matematik 4 och du läser de kurserna nu, efter det att du fick ut ditt examensbevis - då blir det så här: du måste få lägst E i kurserna för att de ska "gälla", över huvudet taget. 

    Matematik 4 kan ge meritpoäng, om du inte redan har max i merit, får du då meritpoäng för matte 4 om du söker till högskoleutbildning i Sverige som ej kräver matte 4 och i så fall räknas även betyget i matte 4 in i ditt jämförelsetal. Totalt blir det en höjning pga meritpoängen.

    Fysik 2 ger inte meritpoäng och betyget i fysik 2 kommer räknas in endast när du söker till utb., som kräver fysik2, inte annars.
    Var god läs även på gymnasieguiden.se/informeras/merit 

    Hälsningar
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'jobba under gymnasiet?' (1 st.)

    • Vera

      Kan man jobba deltid under gymnasiet?

      Hej, jag ska börja gymnasiet nästa termin och tänkte sommarjobba innan det. Jag undrade om det är svårt att hitta ett bra jobb i min ålder (jag är 15 nu.) Jag vet att man kan börja jobba när man är 13 men det verkar som att man inte får så seriösa jobb, mest låg lön och att plocka upp skräp....

      Mikael: : Hej Vera! Du har rätt i det du skriver: man får i Sverige jobba från 13 år och det är svårt att få jobb och specieIIt att få ett "seriöst" jobb när man är... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga