Oliver

    Hej! I gymnasiet gick jag tekniskt linje men tog aldrig då Fysik 2 eller Matematik 4 och tänkte göra dem kurserna nu för att få den extra behörighet som krävs för vissa högskolestudier. Jag undrar vad som gäller om jag får godkänt i dessa kurser men betygen på dessa kurser skulle vara lägre än mina andra betyg. Skulle det dra ner mitt tidigare meritvärde. T.ex om jag får E i betyg och har C i snitt i andra betyg. Skulle dessa två betyg räknas in i meritvärdet även om man skulle söka andra studier som inte kräver dessa två kurser i behörighet och dra ner meriten då? Tacksam för svar!

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Oliver, 
    om du har examensbevis i vilket det inte ingår fysik 2 och matematik 4 och du läser de kurserna nu, efter det att du fick ut ditt examensbevis - då blir det så här: du måste få lägst E i kurserna för att de ska "gälla", över huvudet taget. 

    Matematik 4 kan ge meritpoäng, om du inte redan har max i merit, får du då meritpoäng för matte 4 om du söker till högskoleutbildning i Sverige som ej kräver matte 4 och i så fall räknas även betyget i matte 4 in i ditt jämförelsetal. Totalt blir det en höjning pga meritpoängen.

    Fysik 2 ger inte meritpoäng och betyget i fysik 2 kommer räknas in endast när du söker till utb., som kräver fysik2, inte annars.
    Var god läs även på gymnasieguiden.se/informeras/merit 

    Hälsningar
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'läsa på gymnasiet på distans' (1 st.)

    • Olivia

      Byte av gymnasium?

      Hej! Jag har börjat gymnasiet för ca en månad sen, hatar min skola och hatar min klass. Min dröm är att bo & studera i Spanien men måste vänta till 2:an med det pga dem ta inte in elever mitt i en termin. Skulle det vara möjligt att byta till distansgymnasium och hur gör man då? Hur byter jag...

      Milla : : Hej Olivia, distansgymnasiet heter Korrespondensgymnasiet>> och du kan ansöka om att få börja där till våren. Ekonomi, juridik och Sam,beteende är inte så olika. Det är t o m så att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga