sofia
    Hej, jag ska söka till högskolan nästa höst och jag vill plugga visuell kommunikation. Min fråga är hur viktigt det är med vilken skola man har gått. Det är svårast att komma in på ex Beckmans, betyder detta att detta är den "bästa" skolan. Funderar på att gå i Malmö om jag inte kommer in i Stockholm och undrar om detta är en bra skola för området.

    Kortfattat, hur mycket kollar arbetsgivaren på vilken skola du har gått på?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Sofia!
    Programmet "Visuell kommunikation" på Beckmans fick 2014 omdöme "Hög kvalité" i Universitetskanslers ämbetes granskning. Det kan ha bidragit till att det är svårt att komma in (eftersom utbildning fick kvalitetsstämpeln).

    Ingen skola är bättre än de lärare som undervisar på skolan! Den bästa läraren kan tyvärr - av olika anledningar - sluta på skolan.
    Eller tvärtom - på en annan skola kan en ny, jättebra lärare, börja just när du kommer in och den skolan kan också få "Hög kvalité" stämpeln året därpå.

    Det är viktigt vilken skola man har gått.
    Men det är minst lika viktigt vilka arbetsprover man har i sin "portfölj" och ännu viktigare vilken person man är: om man har talang och drift, brinner för de projekt man är involverad i och kan nå ut med sin design.

    Arbetsgivaren bedömer många olika aspekter: utbildning, tidigare erfarenhet, personlighet, flexibilitet, ambitioner som du har, samarbetsförmåga mm.

    Sedan finns det ju också möjlighet för dig att starta ett eget litet företag och bli din egen (och kanske på sikt även andras) arbetsgivare. I det fallet bestämmer du själv vilken utbildning som passar bäst.

    En bra idé kan vara att kontakta de arbetsgivare som du skulle velat jobba för i framtiden - med frågan om vilken utbildning de rekommenderar att deras blivande anställda går.

    Det är helt omöjligt att svara generellt på frågan om "hur mycket arbetsgivare tittar på vad skolan heter" där du läste - för att en arbetsgivare kanske tittar jättemycket på det och en annan - nästan inte alls. Arbetsgivare är olika personer med olika preferenser som lägger olika vikt vid olika saker.

    Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig i din studieplanering.
    Bästa hälsningar och lycka till!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'halv termin' (3 st.)

    • Gustav

      Få särskild behörighet under termin?

      Hej, Till hösten har jag sökt tre kurser i statistik på GU: Statistik 1, 2a och 2b. 1 är på första halvan av terminen, 2a och 2b är på var sin halva av sista halvan av terminen. Statistik 1 ger mig behörighet till 2a och 2b, men då jag inte läst 1 än står det att jag är obehörig till 2a...

      Anna: : Det här är en fråga till antagningsgruppen på just det lärosäte dit du söker - de måste kunna svara på det, då det är deras utbildningar, men testa även att ringa till Antagning.se 0771-550720
    • Nathalie

      Är det försent? Kan jag bli godkänd nästa termin eller inte?

      Om jag inte är godkänd i matematiken i höstterminen, kan jag inte plugga upp dessa kapitel jag har missat nästa termin alltså vårterminen 2014. Vad händer med ansökan om gymnasievalet i februari när mina betyg inte är så bra.. Kommer samla på Max 80-90 poäng.. Har jag möjlighet att höja mig till...

      Lena: : Hejsan, lugn i stormen!! Du har hela vårterminen på dig att plugga upp dina ämnen - det är vårterminens betyg som gäller - inte höstterminens. Så kämpa på! /Lena, Syv
    • Anonym

      Hoppa av matematik 3b efter halva terminen?

      Hejsan, jo det är så att jag har gått ca halva Matte 3b kursen under andra året av gymnasiet (gjorde 1&2 på ett år) och tycker verkligen att det kört fast ordentligt. Än så länge har jag ej haft ett enda prov med betyg (dvs alla F) och det känns som att det bara blir jobbigare och jobbigare ju...

      Lena: : Hejsan, tråkigt att du kört fast i matten - det händer dock! Och du har så rätt i att det är lätt att vara efterklok! Det som är viktigt är ju att du får ihop dina 2500 poäng och eftersom du verkat hoppa av... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga