Thea

    Hej. jag går nu i 9an och tänkte efter sommaren börja på korrespondensgymnasiet. Jag vill antagligen gå hum eller ekonomi. Efter studenten vill jag plugga på universitet, datavetenskap. Om jag inte har läst de kurser man måste ha läst för att komma in kan man läsa de på komvux eller gå någon annan kurs på universitetet innan man börjar programmet? Jag tror att de kurserna är ganska svåra, typ matematik 5 osv.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Thea,

    som det är nu, så krävs det inte matte 5 till ngn utbildning i Sverige;
    till civilingenjörsprogrammen krävs det matematik 4.
    Om du på gymnasiet inte blir behörig kan du söka både till komvux och till folkhögskolorna samt tekniska eller naturvetenskapliga basår eller basterminer på högskolor/universitet.
    Ännu ett alternativ är att skaffa sig kunskaper genom självstudier och göra prövningar.
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'gymmasiet' (2 st.)

    • Nathan

      Meritpoäng för Engelska 7 i komvux?

      Hej, jag undrar om jag skulle kunna läsa Engelska 7 i komvux eftersom jag valt Naturkunskap 2 nu i trean och anser att den är viktig eftersom jag blir behörig till utbildningar jag vill gå på. Får man extra meriten alltså 1 poäng om man läser det på komvux eller tas den extra poängen bort?

      Mikael: : Hej Nathan!Om du läser en kurs som kan räknas in, t.ex Eng7, efter gymnasiet, på komvux och får godkänt betyg i den kursen, kommer du fortsättningsvis även prövas i BII,... Läs hela svaret
    • Julia

      Hur gör jag prövning i latin 1?

      Hej! Jag har gått på Södra Latin och tog studenten 2017. Jag håller på att göra prövningar men jag hittar ingen prövning för latin 1 att anmäla mig till, hur ska jag gå till väga? Iom att jag måste göra prövning i samma ämnen som jag har i min examen ju.

      Anna: : Hej Julia!Kursen "Latin, språk & kultur 1" är en obligatorisk kurs på inriktningen Språk på HU, vilket man kan se i programplanen för HU, och Skolverket säger att prövningar... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga