1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,
    det går inte att ge ett generellt svar på frågan som du ställer därför att det kommer en arbetsgivare att avgöra. Som regel har en Tandsköterska i Sverige examen från en yrkeshögskoleutbildning Tandsköterska som är på 325 yrkeshögskolepoäng och brukar ges på heltid under lite längre tid än 3 terminer (cirka 1,6 år, alltså lite längre än 1 och ett halvt år). Exempel på yrkeshögskoleutbildningar till Tandsköterska:
    utbildning/vardyrkeshogskolan/tandskoterska-vardyrkeshogsolan
    utbildning/arena-yrkeshogskola/tandskoterska
    utbildning/yh-region-kronoberg/tandskoeterska

    Det är inte förbjudet för arbetsgivare att anställa som Tandsköterska med en annan utbildning än yrkeshögskoleexamen från yh-Tandsköterska men vår erfarenhet är att det händer sällan, utan som regel anställs man med just yh-examen.
    Du/ni får gärna kontakta de arbetsgivare som anställer tandsköterskor och ställa den frågan där. Jag tror ni kommer få svar om att i fall någon person med tandsköterska-yh-examen söker jobbet som kommer hen få jobbet framför en annan sökande som går tandläkarprogrammet men i fall ingen med rätt utbildning söker så kanske en tandläkarstudernade kan få en chans och speciellt om hen har kommit längre inom sin tandläkarutbildning.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga