Vincent 22 år

  Hej, Jag undrar om man kan tenta av kurser på komvux genom prover eller något liknande. Jag skulle vilja läsa Italienska 3 och 4 på komvux, jag har haft Italienska som modersmål på högstadiet och är säker på att jag inte skulle behöva göra hela kurserna Italienska 1 och 2. Går det att lösa på något sätt?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej!
  Du får leta var du kan göra Prövningar i Italienska 3 och 4. Det är inte förbjudet att göra prövning, även om man inte har några betyg, över huvudet taget. Prövningsavgift är 500 kr. Och du, som inte längre är gymnasieelev får göra prövningar i alla de olika svenska städer; behöver inte vara där du bor eller är skriven.

  ****
  Ett annat sätt:
  om komvux i din kommun erbjuder kurser i Italienska på komvux, kan det vara mycket fördelaktigt för dig att läsa kurserna i stället; du slipper då betala prövningsavgift och resor till prövningsstället. Det är också lättare att få högre betyg i kurser om man läser dem, jämfört med prövningar.
  Om komvux inte vill ta in dig på Italienska 3, utan att du har godkända betyg i Italienska 1 och 2, kan du kanske läsa Italienska 1 och 2 (om du läser dem på heltid, tar det 10 veckor: 5 v per kurs). Det kanske går att läsa ännu snabbare än på "bara heltid".

  • Vincent Okej vad bra då vet jag. Tack så mycket!
  • Mikael vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

  Frågor och svar taggade med 'nat.vet basår' (2 st.)

  • Pary 20 år

   Kan man plugga biologi 1 på basår fast man saknar biologi grund?

   Jag saknar betyg på biologi-grund men tänker att söka till basår på vår och läsa bilogi 1. Kan jag läsa bilogi 1 även om jag saknar betyg på biologi grund från grundskolan?

   Julia SYV: Hej Pary,VAR: på komvux eller på högskolan/universitetet - eller på en folkhögskola, kanske, som du vill söka till basår?Basår finns inom olika skolformer och det kan vara olika antagningsvillkor - inom de olika formerna.
  • J 21 år

   behörighet, program?

   Hej, Om man ska söka till ett läkarprogram där det krävs att man har läst fysik, kemi, biologi och matte 4/d. Om man nu varken gick teknik eller natur i gymnasiet och vill läsa kurserna på komvux, gör dem så att de endast går betygen på från komvux? Om man nu fick 15 i snitt när man läst it...

   Milla SYV: Hej J! Komplettera kan man på komvux eller på ett naturvetenskapligt basår på högskola. Jag ber dig läsa info på http://www.fragasyv.se/info/komvux-eller-naturvetenskapligt-basar och hör av dig sen om något fortfarande är oklart. Mvh Milla SYV

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga