J
    Hej! Finns det möjlighet att tillgodogöra sig fristående kurser på universitet för att komma in på socionomprogrammet? Eller eventuellt personalvetar- programmet, grundlärare åk 4-6 eller studie- och yrkesvägledare?
    • : Vad jag vet brukar det vara så att man får ansöka att tillgodoräkna kurser när man vill men att ansökan behandlas när du har kommit in på det program man vill. Om du t. ex. tillgodoräknar dig så att du inte behöver läsa en termin på ovanstående program så måste du ändå ha tillräckligt höga betyg för att komma in. Om du väntar en lite stund svarar en SYV snart (jag är nämligen inte säker på om det jag skriver nu stämmer).

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej K,

    det finns möjlighet att sätta ihop fristående kurser till en kandidatexamen. Kan, dock, vara så att antagningsgräns till de fristående kurser är ännu högre än till programmet: exempel "Genusvetenskap på Lunds universitet" där det är svårare att komma in på en fristående kurs än in på programmet.

    Ett råd till dig är att du söker både till programmen och fristående kurser och ser var du kommer in. Kommer du in på fristående kurser, kan du försöka satsa på att sätta ihop din kandidatexamen av fristående kurser. Huvudregeln är att man bör läsa 90 högskolepoäng i ditt "huvudämne" + 90 hp i "närstående ämnen" vilket man kan samråda om med Studievägledare på högskolan.

    Mvh
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'komvuz' (1 st.)

    • Shalamarr

      Läsa upp behörighet vart?

      Hej syv! Jag ska läsa en yrkesutbildning (vård- och omsorg), och har på sikt planen att läsa behandlingspedagog på eftergymnasial nivå inom folkhögskolan. Problemet är bara den att en yrkesutbildning inte ger någon grundläggande behörighet, så jag undrar om det då är möjligt att efter studierna...

      Julia: : Hej, det finns flera olika utbildningar till Behandlingspedagog - både på folkhögskolor och på yrkeshögskolor... som har olika längd och olika behörighetskrav. När det blir dags för... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga