Wilma 23 år

  Hej! Jag förstår inte om jag tillhör betygsgruppen BI eller BII. Jag har en gymnasieexamen (naturbruksprogrammet) med grundläggande behörighet och så har jag läst två kurser på komvux som jag inte hade möjlighet att läsa på gymnasiet. Mvh Wilma

  • SYV-besökare Om du redan innan komvux-kurserna var Behörig (hade även särskild behörighet), då prövas du i BI med det lägre meritvärde; och i BII med det högre (om du genom komplettering höjde ditt meritvärde). Man måste veta mycket mer om hur behörighet för dig ser ut för att ge ett konkret/rätt svar.

  1 Svar

  SYV-besökare Syv SYV

  Hej Wilma,
  de kurser du läste på komvux - är du behörig även utan de kurserna? Läste du komvux-kurserna för att det är roligt att läsa, för att de kurserna gav dig extra-meritpoängen eller för att de ingår redan i ditt examensbevis men du velat få högre betyg i kurserna? Utan svar på de frågorna jag ställer när nu, kan man inte svara på frågan om du tillhör BI, BII eller båda samtidigt.
  OBS! du behöver inte uppge i vilken eller vilka urvalsgrupper du önskar bli prövad. Antagning.se placerar dig i alla de urvalsgrupper där du kan bli prövad. Så, om du inte reder ut frågan om vilken eller vilka urvalsgrupper du har rätt att prövas, är det ingen fara. Sök på www.antagning.se till de utbildningar på högskolenivå som du vill komma in på, så placerar de dig i den eller de grupp/er där du kan prövas.

  Mvh
  SYV

  • Wilma Hej! Jag läste kurserna för att bli behörig till utbildningen. Jag vet att jag automatiskt läggs in i rätt grupp men skulle vilja veta så jag har ett hum om jag kommer komma in på utbildningen genom att kolla på gamla antagningspoäng. Mvh Wilma
  • SYV-besökare Du kommer prövas endast i BII, kompletteringsgruppen. Detta p g a du utan komplettering inte var behörig.
  • Anna Ja, om du läste kurserna för särskild behörighet som komplettering, då kommer du prövas bara i kompletteringsgruppen, alltså i BII.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga