Wilma

    Hej! Jag förstår inte om jag tillhör betygsgruppen BI eller BII. Jag har en gymnasieexamen (naturbruksprogrammet) med grundläggande behörighet och så har jag läst två kurser på komvux som jag inte hade möjlighet att läsa på gymnasiet. Mvh Wilma

    • SYV-besökare : Om du redan innan komvux-kurserna var Behörig (hade även särskild behörighet), då prövas du i BI med det lägre meritvärde; och i BII med det högre (om du genom komplettering höjde ditt meritvärde). Man måste veta mycket mer om hur behörighet för dig ser ut för att ge ett konkret/rätt svar.

    1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej Wilma,
    de kurser du läste på komvux - är du behörig även utan de kurserna? Läste du komvux-kurserna för att det är roligt att läsa, för att de kurserna gav dig extra-meritpoängen eller för att de ingår redan i ditt examensbevis men du velat få högre betyg i kurserna? Utan svar på de frågorna jag ställer när nu, kan man inte svara på frågan om du tillhör BI, BII eller båda samtidigt.
    OBS! du behöver inte uppge i vilken eller vilka urvalsgrupper du önskar bli prövad. Antagning.se placerar dig i alla de urvalsgrupper där du kan bli prövad. Så, om du inte reder ut frågan om vilken eller vilka urvalsgrupper du har rätt att prövas, är det ingen fara. Sök på www.antagning.se till de utbildningar på högskolenivå som du vill komma in på, så placerar de dig i den eller de grupp/er där du kan prövas.

    Mvh
    SYV

    • Wilma : Hej! Jag läste kurserna för att bli behörig till utbildningen. Jag vet att jag automatiskt läggs in i rätt grupp men skulle vilja veta så jag har ett hum om jag kommer komma in på utbildningen genom att kolla på gamla antagningspoäng. Mvh Wilma
    • SYV-besökare : Du kommer prövas endast i BII, kompletteringsgruppen. Detta p g a du utan komplettering inte var behörig.
    • Anna : Ja, om du läste kurserna för särskild behörighet som komplettering, då kommer du prövas bara i kompletteringsgruppen, alltså i BII.

    Frågor och svar taggade med 'mottagande skolans ansvar' (4 st.)

    • annonym

      Är det möjligt att byta tillbaka till sin gamla klass?

      Hej! Jag går på ekonomiprogrammet åk1. När jag började på gymnasiet gick jag i A-klassen, men bytte senare till C-klassen efter ca 2-3 veckor. Jag börjar ångra att jag valde att byta klass och känner att jag borde ha gått kvar. Är...

      Daniel: : Hej, det är en fråga om du måste ställa till rektorn på skolan.Klassfördelningen är det skolan som bestämmer över. Prata med din klasslärare/mentor eller med rektorn på din skola.Lycka till!HälsningarD:
    • Sebastian

      Byta gymnasium från Sverige till Norge?

      Jag tänkte flytta til Oslo och undrar då hur det skulle bli med skola isåfall,går åk 2 och tänkte flytta efter jul,kan jag fortsätta eller måste jag börja om gymnasiet där?

      Mikael: : Det är en fråga du måste ställa till den skola som du vill flytta till. Det blir ju deras beslut att ta in dig eller inte.
    • Nora

      Hjälp vad ska jag göra??

      Hej! Jag går i 1an på schillerska humanistiska programmet och jag måste skriva att jag verkligen inte trivs alls. Jag vet ej om ni kan göra mycket åt det har kontaktat syv / rektorn men det ända de gör är att skicka runt mig och jag vet ej till vilka jag bör vända mig till. Det är väldigt akut...

      Anna: : Hej Nora, jag förstår att du är ledsen och känner att du inte får hjälp. Du har också rätt i att vi här på Fråga SYV inte kan ge dig en annan gymnasieplats. Vad vi kan... Läs hela svaret
    • Roger

      Betyg vid byte av skola?

      Hej jag har fått en plats och ska byta gymnasium i ettan, men vad händer med de betyg jag har fått/kommer att få den här terminen? Flyttas de över eller börjar jag liksom om? Jag har läst kurser som jag inte kommer ha på Nya skolan. Jag byter för övrigt från natur till estet.

      Mikael: : Hej Roger! De satta betyg gäller. Om du får betyg på kurserna, så har du de betygen och kan använda de i olika sammanhang. Om du ska byta skola då kommer du ha planering med SYV på den nya skolan. Det är vanligt att även... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga