Paulina 26 år
  Hej! Jag är en 19 årig tjej som är otroligt intresserad av djur och natur. Min dröm har alltid varit att bli veterinär men jag inser att det troligen är för tufft då jag både saknar betyg ( 21) oxh krävs 22,5, och saknar behörighet då jag måste läsa toll ett basår också. Därför undrar jag om jag kan få tips på andra yrken som har med djur och natur att göra men som ändå har en hyfsad lön och en bra/ bred utbildning ? Min andra fråga är att jag har varit lite inne på apotekare också , men jag är inte så intresserad av att labba/ forska.. Är det mkt sådant på denna utbildning ? Med vänlig hälsning, paulina

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Paulina,
  det finns många yrken där man har med djur & natur att göra.
  T.ex. så finns det utbildning till Djurvårdare på en Yrkeshögskola, se info- på länken http://www.yhguiden.se/utbildning/biologiska-yrkeshogskolan-skara-bys/djurvardare.
  Och här http://www.yhguiden.se/resultat?Category.id=&Municipality.county=&Education.text=Natur kan du läsa om tre andra Yrkeshögskoleutbildningar inom område "Natur".

  Om Apotekarprogrammet kan du läsa här http://www.utbildning.gu.se/program/program_detalj?programId=F2APO
  http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/program/?code=NGAPO
  och http://www.uu.se/utbildning/utbildningar/selma/program/?pKod=FAP2Y&lasar=14/15. Den utbildningen finns på tre högskolor/universitet i Sverige.
  Exakt vad utbildningen innehåller är det svårt för mig att svara på. Jag rekommenderar att du läser på hemsidorna /länkarna ovan/ och i fall du inte hittar relevant information, så kontaktar du Studie- & yrkesvägledare på den utbildningen, som dagligen arbetar med studerande som läser till Apotekare. Det går också att kontakta Centra Studievägledningen på den högskola/universitet där utbildning till Apotekare ges.
  Jag vill tipsa dig om att det, förutom utbildning till Apotekare, som är på 5 år, så finns det kortare utbildningar inom samma område: Receptarie och Farmaceut. De är på 3 år. Du kan se en lista på de utbildningar här http://jamforutbildning.studera.nu/sok-jamfor?fritext=receptarie&examen=36.

  Exakt vad som skiljer de utbildningar åt /förutom längden/ är det också bäst att läsa på hemsidorna eller fråga Studievägledare på respektive högskola/universitet, som specialiserar sig på just de utbildningar som ges hos dem. De är experter och kan ge bäst svar på en sådan specifik fråga.

  Jag hoppas att du fick ngt. tips eller råd som blir till hjälp.
  Önskar dig allt väl & lycka till!
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga