Pakjira
    Hej! Min kille är tysk och vill flytta till Sverige för att studera vidare. Han läser just nu en kandidatexamen på universitet i Tyskland med inriktning ekonomi. Kommer hans examen att tillgodoses eftersom han vill utbilda sig till revisor. Kommer hans tyska examen på 180hp att räknas eller måste han läsa om en kandidat på ett svenskt universitet för att utbilda sig till revisor?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej!

    För att i Sverige bli auktoriserad revisor krävs att man har genomfört en teoretisk och praktisk utbildning om totalt 6 år samt därefter avlagt ett prov.

    Den teoretiska utbildningen görs på universitet eller högskola och ska pågå under minst 3 år. Den praktiska utbildningen sker under handledning av en auktoriserad eller godkänd revisor och även den ska pågå under minst tre år.

    För mer information om vilka krav som ställs för att kunna få auktorisation, läs på Revisorsinspektionens hemsida samt på hemsidan för Branschorganisation för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare - www.far.se

    Vi på FRåGA SYV kan inte ge svar på frågan om den tyska utbildningen blir godkänd som den teoretiska delen, minst 3 år, på vägen mot yrke Revisor. Vi råder dig ställa frågan till studievägledare som jobbar på ekonomiska utbildningar på högskolenivå och till de som jobbar på Revisorsinspektionen samt inom Branschorganisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare (FAR).

    Frågor och svar taggade med 'ovanliga yrken' (1 st.)

    • Ludmila

      Tips på föreläsare om ovanliga yrken?

      Har en kollega, en annan SYV, som ska ha en temadag på skolan där hen jobbar på (gymnasiet) med temat "okonventionella eller ovanliga yrken". De vill därför, möjligtvis, hitta någon bra föreläsare som kan prata om detta. Har någon ett bra tips på detta?

      Anna: : Hejsan, jag skulle kontakta Arbetsförmedlingen i den staden där gymnasiet ligger och fråga om de kan skicka någon arbetsförmedlare som kan berätta om ovanliga yrken; ett annat tips... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga