1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Malin,
    fysik 1a är en kurs á 150 poäng. Det går ha upp till max 250 p. F-betyg (men inte i vilka kurser som helst, dock) och ändå Uppfylla kraven och kunna få Examensbevis. Det går att med F i Fysik 1a (om man för övrigt uppfyller kraven, exempelvis måste man ha godkänt i gymnasiearbete; och sammanlagt ej ha mer än 250 p. F) - få ut Examensbevis. Se gärna info på gymnasieguiden.se/informeras/vad-kraevs-foer-att-uppna-gymnasieexamen.

    Dock vill jag uppmana dig att försöka innan du går ut gymnasiet, höja ditt betyg i fysik 1a - till lägst E-betyg. Du har rätt att göra prövning i kurser som du fick F i, innan du går ut gymnasiet. Får du möjlighet att gå om kursen nästa år, tacka Ja till det, är mitt råd. 
    Det är nämligen så att F i en 150 poängskurs sänker ditt jämförelsetal rätt mycket. Skillnaden mellan F och E i fysik 1a blir "plus-minus" 0.6 (exempelvis om du med F i fysik 1a kommer ha 14.4 i jämförelsetal, kommer du med E betyg i den kursen ha 15.0 och A betyg i den kursen, skulle höja jämförelsetal till 15.6). Det är, alltså, lika stor skillnad mellan F och E, som mellan E och A betyg. 
    *************
    Sammanfattning
    det kan gå att med F i fysik 1a få ut examensbevis (om man uppfyller kraven, för övrigt). 
    Det är dock en stor nackdel att i examensbeviset "låsa in" F-kurser (för att man blir senare inte "av" med dem).

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'beslutsfattare' (1 st.)

    • B.

      Beteendevetenskaplig grundkurs?

      Hej Jag tänkte läsa beteendevetenskaplig grundkurs på Linköping universitet. Efter kursen vill jag plocka kurser inom juridik för att utbilda mig till utredare/beslutfattare på migrationsverket. Min första fråga; -Går det bra om jag gör så? -Hur bredd är kursen? -Är det lätt/svårt att...

      Anna: : Hej B, vilka urvalsgrupper man prövas i, väljer man inte själv. Du laddar upp alla dina betyg på Antagning.se och du kommer att prövas i alla de urvalsgrupper som du får prövas i,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga