Angelina

    Hej! Jag vill söka in till ett gymnasium nu till vårterminen men på deras hemsida står det att jag behöver ha med ett utdrag ur betygskatalog från ev. tidigare gymnasiestudier, men jag är inte helt säker på vad en betygskatalog är. Om jag har förstått det rätt så är det typ en katalog över alla mina tidigare betyg under gymnasiet. Jag har ju dock inte fått några betyg på gymnasiet ännu eftersom att jag går första året och nyss har börjat terminen, så jag undrar hur jag ska göra då?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej,

    du har rätt: "utdrag ur betygskatalogen" är de betyg du fick på gymnasiet; det är ett dokument man kan få innan man kan få Examensbevis eller Studiebevis, alltså innan man har läst 3 år på gymnasiets nationella program.
    Elever i årskurs 1 på Teknik och på Naturvet.programmet brukar få betyg i Matematik 1c till jul och ibland redan i mitten på november under sin första termin på gymnasiet. Men annars så får man betygen i slutet på maj eller under första veckorna i juni... så, om du inte har några betyg du fick på gymnasiet, uppger du det i din ansökan... mer kan du inte göra.
    Uppge vilka kurser du läser; du kan också nämna de "delkus"-betyg eller de betyg på proven som du fick; det kan inte skada. Kontakta annars den skolan dit du vill söka och fråga vad du behöver skicka för uppgifter när du inte ännu har fått några betyg.
    Vänligen och lycka till!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med '#yrke' (2 st.)

    • Jossan

      Kan jag bli flygledare?

      Hej! Jag kommer snart att utreda mig för ADHD och undrar om jag kan bli flygledare efter att jag (troligen) fått diagnosen.

      Anna: : Hej Josefin!Det vi vet om yrket Flygledare berättar vi på framtid.se/yrke/flygledareVad gäller diagnoser, så kan det handla om grad, omfattning och medicinsk prognos. Det finns förhoppningsvis medicinering... Läs hela svaret
    • Alice

      Vilken utbildning krävs?

      Hej! Jag skulle vilja jobba med kriminellas beteende och brott och liknande men vet inte riktigt vilken utbildning som krävs. Jag vill dock inte jobba med utredningen av brott som t.ex. en kriminolog gör, utan mer åt det psykologiska hållet. Jag har hört talas om begreppet...

      Anna: : Hej Alice, kika gärna på yrke/psykolog >>. Exempel på specialiseringar som en psykolog kan ha är bIand annat: relationspsykolog, parpsykolog, skoIpsykolog, stresspsykoIog, sportpsykolog... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga