1 Svar

    Vägledare SYV

    Hej Eiad!
    Det första jag tänker på är möjlighet att bli Förstelärare.

    Sedan har jag också följande tips:
    Skolledare/rektorer brukar ha lärarutbildning i grunden och ha arbetat som lärare i några år innan de söker jobb som rektor.
    En annan möjlighet för lärare, bl.a för ämneslärare eller gymnasielärare är att satsa på forskning, alltså sikta på att bli forskare i t.ex pedagogik, didaktik eller i det ämnet som man är behörig lärare i. Titta gärna på yrkespresentation Skolforskare.
    Jag kan tänka mig att man med utbildning till ämneslärare/gymnasielärare kan bli "Läroboksförfattare", Praktiksamordnare eller söka jobb på kommunala Utbildningsförvaltningar, på privata utbildningsföretag eller på Skolverket - för att jobba med skolutvecklingsfrågor.

    Sedan finns det i Sverige ett antal yrken där man kan jobba "med vilken som helst högskoleutbildning som är på minst 3 år", t.ex finns bland de yrken:
    Arbetsförmedlare
    Studiestödsutredare
    Utredare på FK
    Civilutredare hos Polismyndigheten.

    • : Tack för svaret :)
    • Anna : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'årskurs nio' (2 st.)

    • David98

      Möjlighet att läsa upp betyg från åk 9?

      Om man går ut årskurs nio med godkänt i eng, sve, ma osv. men lägre betyg än man kan få på grund av frånvaro, tex med grund i medicinska skäl. Vad finns det för möjlighet att läsa upp dem betygen så att man kan komma in...

      Milla : : Hej,det första jag tänker på är Prövningar. Att förbereda sig på egen hand och försöka få högre betyg genom prövningar. Det finns en sammanfattande... Läs hela svaret
    • s

      Var är mina årskurs 9 betyg?

      Hej! Jag har fått betyg i årskurs 9 och gått gymnasium ett år. Men nu har jag flyttat utomlands och där kräver dem mina årskurs nio betyg. Min skola (friskola) har stängt och det går inte att kontakta rektorn. Kan jag få tag på mina betyg på ett annat sätt?

      Lena: : Hejsan, oj, det var illa!! Kolla med din hemkommun i Sverige där du gick i skolan om de vet om skolan arkiverat dom där i någon form av statsarkiv. Du kanske även kan kontakta Gymnasieantagningen i din kommun för att höra om de... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga