Anonym 20 år
  Hej, jag går i nian nu och är osäker för val

  Jag gillar både natur och samhällsämnerna, har dock lite svårt med fysik men har fått ett c hittills. Vet inte vad jag vill läsa vidare senare då jag är intresserad av bådd samhällsdebatter och naturfrågor såsom miljö etc. Har fått relativt bra betyg hittills och ligger på 280 poäng. Funderar även lite på ib, vad är bäst föe mig?

  Vill vara anonym eftersom mitt namn ej får publiceras på nätet: )

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hejsan,
  det är svårt att utan att känna dig ge dig konkret och definitivt svar om SA, NA eller IB är bästa alternativet för dig.
  Läs på om alla de programmen
  http://www.gymnasieguiden.se/program/NA
  http://www.gymnasieguiden.se/program/IB
  http://www.gymnasieguiden.se/program/SA
  och prata med dina lärare - i matte, naturämnena och engelska - lärarna känner dig och kraven på de olika gymnasieprogram, de kan därför ge mycket bra råd.
  Gå på öppet hus http://www.gymnasieguiden.se/events
  på flera olika skolor och besök gymnasiemässa (flera om du har möjlighet) http://www.gymnasieguiden.se/reportage/gymnasiemaessor

  Gör test på http://www.gymnasieguiden.se/testet

  Se innehåll i mattekurser på www.matteboken.se - på NA läser man upp till Matte 3 på en av inriktningarna och upp till Matte 4 på den andra inriktningen.

  Med dina betyg på 280 poäng kan du troligtvis komma in både på NA, SA och IB - frågan är vad du vill och vad som passar dig bäst? Och det är just det som du vill få svar på från oss...

  Vi känner inte dig och det är, som sagt, extremt svårt att gissa utifrån den korta frågan som du ställer.
  Tips_ boka "skugga en elev" och bli gymnasieelev för en dag på alla tre programmen (olika dagar, förstås) och då kan du testa och jämföra, prata på plats med elever som går de olika programmen, delta på lektionerna och känna in atmosfären på skolan och i klassen.

  Du kan börja med att läsa om olika skolor och olika program och att gå på öppet hus och mässorna.

  Bästa hälsningar och lycka till!
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga