1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Jamila,
    Yrkeshögskola >> erbjuder kvalificerad eftergymnasial utbildning men inte på akademisk nivå. Yrkeshögskolepoäng och högskolepoäng kan inte direkt "översättas" mellan varandra.

    Högskeleutbildningar är mer teoretiska och yrkeshögskoleutbildningar är ofta kortare, mer praktiska och innehåller mer praktik. Det finns inte några ordinarie vidareutbildningar efter yrkeshögskolan, utan tanken är att man snabbt får jobb och sedan ska jobba och "växa" på arbetsplatsen genom arbetslivserfarenhet och korta fortbildningar: på arbetsplatsen kan man ofta gå fortbildningar - som arbetsgivaren står för, men de kan man gå även utan att man tidigare har läst på yrkeshögskolan. Dvs det är inte några speciella vidareutbildningar efter yrkeshögskoleutbildningar.

    Länktips: Reportage/yrkeshogskola-ger-ratt-kompetens

    yhguiden.se/om-yrkeshogskolan.

    yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-halmstad/elingenjor

    yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-syd/elingenjor-elkonstruktion-med-allman-behorighet

    yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/elkonstruktor

    yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/elkraftingenjor

    Frågor och svar taggade med 'skolans beslut' (1 st.)

    • Agnes

      Nationellt prov i biologi 1?

      Det finns ett frivilligt nationellt prov/slutprov i biologi 1. Men vår skola har inte bestämt att vi ska ha något slutprov i biologi 1 som vi annars har i både kemi 1 o fysik. Kan man fråga ifall man får göra det frivilliga slutprovet eller har läraren rätt att säga nej?

      Mikael: : Om du menar ett Nationellt prov, då är det skolan (rektor) som beslutar att skolan som helhet deltar; i annat fall får inte skola material till provet skickat till sig.  Vilka prov som eleverna gör och... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga