Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32237 frågor besvarade.
Vad blir man efter restaurang- och livsmedelsprogrammet?
1 Svar
hejsan,
På Restaurang och livsmedelsprogrammet>>
inrikt. Kök och servering>>
finns följande yrkesutgångar:
- Kock, läs om yrket här>>
och
- Servitör/servitris, läs om yrket här>>
Med tanke på den nuvarande och framtida (arbetsmarknadsprognos) arbetsmarknaden är det fördelaktigare att välja bli Kock (och inte servitris) då kockar har mycket bra arbetsmarknad nu och inom fem-tio år (längre än 10 år gör inte Arbetsförmedlingen sina prognoser) men upp till på 10 års sikt är prognosen att det blir lätt att få jobb (kock är och förblir ett av de bristyrken i Sverige).
Mer om yrken: läs om yrken inom Hotell, restaurang & turism>>
Vänliga hälsningar
L. :)
Frågor och svar taggade med 'risk att överanstränga sig' (1 st.)
-
Är det värt att ta risken för att komma in ett år tidigare?
Hej! jag funderar på att läsa till läkare utomlands och jag har två val att göra, går just nu trean i gymnasiet på samhällsprogrammet. För Skolor utomlands krävs ett antagningsprov i Biologi och kemi, samt lite fysik. Detta kan man...
Hej,inför läkarprogrammet på de svenska lärosätena krävs det (för särskild behörighet) godkända betyg i gymnasiala kurser fysik2, kemi2, biologi2... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga