Victor
    Jag är en kille född 1999 som går teknik och klarat av första året med godkända betyg men andra året gick helt utför har mått/mår väldigt dåligt och blivit mer deprimerad samt tappat motivationen att gå till skolan där jag inte känner att jag lär mig samt mår dåligt av omgivningen. Jag gick ut tvåan med flertal underkända betyg och övertala mig själv om att gå om ett år och kände hopp under sommaren, nu ett halvår in igen ser betyg allt sämre ut och mår psykiskt dåligt över att gå dit och har funderat på och hoppa av i hopp om att jag kan börja må bättre. Men undrar då hur mina möjligheter ser ut i livet om jag gör det, samt vart jag tar kontakt och vad som måste göras? tacksam för all möjlig hjälp!
    • Mikael : Har du kontakt med skolkuratorn eller med sjukvården?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Victor,

    om du har något hälsotillstånd som behöver Behandling /och det är läkarens och psykologens kunskaps-område, inte SYV-ens/ - då kan inte SYV eller studieplanering eller tips om hur man söker jobb hjälpa dig, tyvärr.
    Första frågan är om du behöver behandling eller inte. Och den tycker jag du ska ta tag i snarast.

    Om du ännu inte har pratat med skolkuratorn, gör det så fort som möjligt, är mitt råd. Kuratorn har sekretess och kommer inte att berätta vidare det du berättar i kuratorsrum. Kuratorn kan sedan "remittera" dig till skolpsykolog, om hen anser att det behövs.
    Även skolsköterska kan vara behjälplig. Hen kan också framföra kontakt med en skolpsykolog alt. med sjukvården, ex. hjälpa dig att boka tid på vårdcentralen.
    Nu är jag inte läkare men jag har läst om att t.ex brist på vitamin B12 kan framkalla depression... det är ett exempel på att även kost /ensidig kost eller om din kropp av någon anledning inte tar upp vissa ämnen/ kan vara orsaken till depression.
    Hoppas någonting i mitt svar blir till hjälp!

    Bästa hälsningar och vi håller tummarna för att du finner lösning inom mycket kort.

    Mikael

    Jag kan givetvis berätta vilka alternativ som finns om man hoppar av gymnasiet, men det hjälper ju inte dig nu, om du t.ex behöver vara sjukskriven och få medicinering och/eller samtalsterapi eller "motion och specialkost på recept", vilket också kan bli läkarens beslut.

    Frågor och svar taggade med 'beteendevetare examen' (3 st.)

    • Sociolog

      Arbeta utomlands som sociolog?

      Hej Jag har studerat till Sociolog i Lunds universitet och undrar ifall man kan arbeta med sin kandidat utomlands? Funderar på ifall jag skall flytta till Spanien men vet inte hur det ser ut där borta? Finns det jobb inom just detta arbetsområde?

      Mikael: : Hej! Vänd dig till den spanska ambassaden och fråga om yrket Sociolog är i Spanien reglerat eller inte. Om inte då bestämmer varje arbetsgivare själv med vilken utbildning hen anställer men... Läs hela svaret
    • Anonym

      Bygga eget program?

      Hej, om jag vill läsa beteendevetare, finns ett kandidat program i Lund men för höga intagningspoäng, kan man bilda sitt egna program?

      Anna: : Hej Ellinore, yrket Beteendevetare>> är mycket "brett"; man kan inrikta sig inom olika områden och man kalla sig för beteendevetare med ett antal diverse olika utbildningar "i bagaget". Det är så klart... Läs hela svaret
    • Fanny

      Jag har undrar om det spelar någon roll vart man tar ut examen?

      Jag studerar till beteendevetare. Har läst inriktningskurserna (sociologi) på Mälardalens högskola men sedan läst kurser utanför programmet (resterande 90 HP). Ska lösa sista inriktningskursen nu men sedan läsa sista fristående kurserna i sommar/höst. Det jag undrar är, kommer jag behöva ta ut...

      Anna: : Hej Fanny, En kandidatexamen tar man ut på den högskola/universitet där man läser sin kandidatkurs som är en kurs där man uppnått kandidatnivå. Det kan... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga