studerande

    Jag läser upp mina Gymnasie betyg för att komma in på läkautbildningen. Jag gick Vård och Omsorg i Gymnasiet, därför har jag inte behörigheten. Jag tänkte läsa upp betygen först sedan gå ett naturvetenskapligt basår därefter. Jag har all merit jag kan få, läst eng 7 och arabiska 3 och 4 som ger 1,5 i merit. Jag har svenska 3 och Ma2 som utökade kurser. Behöver jag ändå läsa upp betyget på dem (sv3 och ma2)? räknas de in i den totala meriten som jag ska ha för att komma in på läkarutbildningen?

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej, svenska 3 betyget kommer räknas in pga den krävs för behörighet (ingår i grundläggande behörighet);
    men matte 2 betyget kommer inte räknas in, om det är en U-kurs i ditt exam.bevis. Det är matte 4 som krävs för läkarprogrammet och betygen i matte 2 och 3 kommer ej räknas in (i ditt fall då du endast har matte 1a som en kurs inom ditt exam.bevis).
    Alltså det är för dig "lönt" att höja betyget i svenska 3 men inte i matte 2.

    Hälsningar
    D:

    • studerande :

      Tack för ditt svar :D så ma2 räknas inte in i betyget då?

      Alltså jag kan låta det ligga på ett E i betyget utan att det sänker mig?

    • studerande : Min andra fråga är att måste ma2 vara Utökad för att den inte ska räknas?
    • Mikael : Ja, matte 2 måste ligga utanför de "vanliga" kurser i examensbeviset, antingen som U-kurs som nämns i examensbeviset eller på ett separat dokument. I annat fall räknas betyget in i ditt jämförelsetal.

    Frågor och svar taggade med 'alla utbildningar' (1 st.)

    • Thomas

      Spetskompetens?

      Hej! Jag är relativt ny Studie- yrkesvägledare på vuxenutbildningen. Min chef önskar att jag kommande år utvecklar några områden med spetskompetens. Har ni några förslag på områden som skulle vara bra att vara specialiserad inom?...

      Milla : : Hejsan,så roligt att du är min kollega - SYV! En komvux-syv behöver ha många kompetenser och det finns fler specialiseringsområden än det finns möjlighet (tid) att bli specialist inom,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga