benni

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    1 Svar

    Hej Benni!

    När du söker till gymnasieskolan rangordnar du dina val efter vilken skola och vilket program som du helst vill komma in på. När antagningen sedan är klar blir du endast erbjuden en plats, du blir antagen på den högst rangordnade utbildningen där ditt meritvärde (betygen) räckte för.
    Om du tackar nej till den platsen får du ingen annan gymnasieplats. Det som du kan göra om du inte kom in på ditt första val är att tacka jag till platsen men att välja att stå kvar som reserv på de högre rangordnade valen, då finns det en chans att du blir antagen till en skola som du valt som ett högre rangordnat alternativ.

    Hoppas att detta svar hjälpte dig.

    Lycka till!
    Hälsningar
    Melina SYV
    Hej igen.

    Du kan göra ett sent omval genom en blankett hos gyantagningen i ditt län.
    Så börja med att tacka ja till din plats och gör sedan ett sent ändringsval via gyantagningen och rangordna de nya valen ovanför det val där du blev antagen.

    Vänliga hälsningar
    Melina SYV
    • : så jag kan inte komma som reserv på andravalet om jag tackar nej på förstavalet?
    • : Jag undrade om samma frågan du Benni. Jag skrev ett mail till Utbildningsförvaltningen Antagningskansli och fick det svar: Om du kommit in på ditt förstahandsval stryks dina lägre val och du är inte längre med som sökande till dem. Om du ändrat dig och vill göra ett nytt val kan du göra ett sent omval. Det kan du göra från och med den 23 juli. Det som är viktigt att tänka på är att tacka ja till den plats du fått, så att du inte riskerar att stå utan plats. När du sedan gör det sena omvalet lägger du de nya valen ovanför det där du har din plats, så tappar du inte den. När du gör ett sent omval hamnar du som reserv efter de som sökt i tid, även om du har ett högre meritvärde.
    • : okej så jag ska gå och säga ja . men hur gör jag sent omval efter det?
    • : http://www.skanegy.se/information/omval-och-sent-val Det är i Skåne, vet inte om det är samma för andra kommuner.
    • Milla : Undrar om det löste sig för din del, Aidas? Hoppas det! I annat fall kan du höra av dig igen! Lycka till med studierna och allt annat! Milla SYV
    • Milla : Hej Benni! Har du fått svar på dina frågor? I annat fall hör av dig igen! Bästa hälsningar! Milla SYV
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'inriktningar på EK' (3 st.)

    • Emilia

      Vad är skillnaden på inriktningarna ekonomi och juridik?

      Om jag väljer att gå ekonomi inr juridik kan jag då välja att plugga bara ekonomi på högskola efteråt eller kan jag bara vlja olika typer av juridiska inriktningar?

      Anna: : hej Emilia,det är väldigt många utbildningar man kan bli behörig till på eftergymnasial nivå, oavsett vilket program och inriktning man - på gymnasiet -... Läs hela svaret
    • Urban

      Behörighet till revisorutbildningen?

      Hej, jag undrar vad för behörighet man behöver från gymnasiet till att komma in på en revisorsutbildning? Just nu så går jag på ekonomiprogrammet. Ska man välja ekonomi eller juridik inriktningen? MVH Urban.

      Anna: : Hej Urban, läs gärna på www.framtid.se/yrke/revisor där det även förklaras vad för utbildning som krävs. Det är ekonomiprogrammen på högskolenivå som du... Läs hela svaret
    • samuel

      Ekonomi inrk juridik?

      Är det värt att läsa Ekonomi-juridik eller är det bättre att läsa ekonomi-ekonomi. Vad är skillnaden mellan de två inriktningarna och vilka jobb möjligheter finns det i framtiden?

      Milla : : Hej! Skillnad mellan inriktningarna på ekonomiprogrammet kan du se på http://www.gymnasieguiden.se/files/uploads/150122/Programplan_EK.pdf Det är i första hand vidarestudier som är tänkta efter högskoleförberedande program och man blir... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga